«Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων της 18ης Μαΐου 1821»

0

Δελτίο Τύπου

«Εορτασμός της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων της 18ης Μαΐου 1821»

Σε μία λιτή και σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 16 Μαΐου ο εορτασμός της 200ης Επετείου της Ιστορικής Μάχης των Βερβένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Κώστας Βλάσης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Ε΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με καταγωγή από τα Βέρβενα κ. Αντώνης Οικονόμου, o Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλιού, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Μανώλης Σκαντζός, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, τα μέλη της Δημοτικής Αρχής και οι Επικεφαλείς των παρατάξεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια ακολούθησε συγκέντρωση των επισήμων στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων όπου ψάλει η επιμνημόσυνη δέηση και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τον Καθηγητή της Κλασικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Β. Φάκλαρη.

Τέλος πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Λόγω των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων ο εορτασμός της Επετείου έγινε με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπαλλήλους του Δήμου μας και όλους όσους εργάστηκαν ώστε να προετοιμαστεί το χωριό για την εορταστική εκδήλωση.

Πρέπει όλοι να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας. Η ανδρεία, η τόλμη και η ομοψυχία τους ας αποτελέσουν δίδαγμα για όλους τους Έλληνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here