Επέστρεψε στη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος

0

Δεκτή έκανε το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας σε έκτακτη συνεδρίαση του, χθες, τα μεσάνυχτα την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου  Energa-Hellas Power, για την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών, είχε πετύχει την αποφυλάκισή του, καθώς είχε διαγνωστεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 65% και ειδικότερα φερόταν να αντιμετωπίζει κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

Νωρίτερα, ο Αριστείδης Φλώρος είχε προσαχθεί γύρω στις 22:00 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.Τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η ΕΛΑΣ το ανακοίνωσε και επισήμως: «Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση».

Της έφεσης του επίμαχου βουλεύματος είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον κ. Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, διαβιβάστηκε και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», Π. Γκουλάκη-Μητσάκη. Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Σημειώνεται, πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.//tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here