Επίσκεψη της Βουλγαρικής ΟΤΔ «Troyan, Apriltsi, Ugarchin» στην έδρα της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρινής Μπερέτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας κ. Δημήτριος Κολινιώτης και στελέχη του τμήματος Επικοινωνίας, Δικτύωσης και Συνεργασιών της Αναπτυξιακής Πάρνωνα υποδέχτηκαν στο Λεωνίδιο στις 13 Μαΐου, 7 άτομα-εκπροσώπους της Βουλγαρικής ΟΤΔ «Troyan, Apriltsi, Ugarchin», στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων στην υλοποίηση του τοπικού προγράμματος LEADER.

Οι επισκέπτες παρέμειναν στην περιοχή τρεις μέρες και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά επενδύσεις που υλοποιηθήκαν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τον Τσακώνικο Συνεταιρισμό Γυναικών Λεωνιδίου, δοκιμάζοντας τις δημιουργίες των γυναικών με βάση τα τοπικά προϊόντα και κυρίως την τσακώνικη μελιτζάνα (ΠΟΠ), τον παραδοσιακό Ξενώνα «Αγρόκτημα» και τις βιολογικές καλλιέργειες του κτήματος,  την έκθεση παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στον Πύργο Τσικαλιώτη  και την έκθεση της αγροτικής ιστορίας και των δρόμων της θάλασσας στην Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου.

Ακόμη οι φιλοξενούμενοι επισκέφτηκαν τον Συνεταιρισμό PANJIKA και ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητές  του και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της αναρρίχησης στην περιοχή καθώς και το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Χλωρίδα του Πάρνωνα, όπου τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας πραγματοποίησαν την ξενάγηση στο σύγχρονο χώρο ανάδειξης και προβολής της χλωριδικής ποικιλότητας του Πάρνωνα.

Στα Πούλιθρα, στο café Romanza, ένα ακόμη έργο του τοπικού προγράμματος LEADER της ΟΤΔ Πάρνωνα,  οι επισκέπτες απόλαυσαν τη θέα του Μυρτώου πελάγους και τα σπιτικά γλυκά που προσφέρονται.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη στα γραφεία της Αναπτυξιακής Πάρνωνα και συνάντηση με στελέχη της ομάδας του τοπικού προγράμματος LEADER και με τον σύμβουλο αναπτυξιακών δράσεων κ. Σωτήριο Μπόλη, στο πλαίσιο του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας “Say cheese! Balkan cheese”, το οποίο αφορά την ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούτου των βαλκανικών τυριών.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών καθώς και η ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των δύο Ομάδων Τοπικής Δράσης.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Εταιρείας

Ο Γενικός Διευθυντής

Μαρίνης Μπερέτσος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here