Επίσκεψη τριών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στο Κέντρο Πληροφόρησης για την Χλωρίδα του Πάρνωνα, στο Λεωνίδιο.

0

 

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης παρουσιάστηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλοι οι λειτουργικοί χώροι του Κέντρου. Το προσωπικό του ΦΔΠΜΜΜ ενημέρωσε τους επισκέπτες για την ιστορία του κτηρίου, αλλά και την προηγούμενη χρήση του ως Δημοτικό Σχολείο για τα παιδιά με καταγωγή από τον οικισμό της Βασκίνας, το ιστορικό της συντήρησης/αποκατάστασής του με την οποία αποκαλύφθηκε ο περίτεχνος ζωγραφικός του διάκοσμος και που είμαστε εμείς σήμερα σε θέση να θαυμάζουμε, για τον σημερινό σκοπό λειτουργίας του στην ευρύτερη περιοχή ως Κέντρο Πληροφόρησης.

Στην Έκθεση ερμηνείας περιβάλλοντος του Κέντρου οι μαθητές έμαθαν για την χλωριδική αξία του Πάρνωνα, που χωρίς υπερβολή, έχει χαρακτηριστεί ως «Βοτανικός παράδεισος». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο βασικότερο κομμάτι της Έκθεσης που είναι τα σπάνια και ενδημικά είδη του Πάρνωνα, τα φυτά δηλ. που εντοπίζονται μόνο στην οροσειρά του Πάρνωνα και πουθενά αλλού!

Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας

Πληροφορίες: Αγνή Αναστασιάδη
Άστρος Αρκαδίας, 220 01
Τηλ: 27550 22021 εσωτ. 5, Fax: 27550 22806
Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here