Επανέναρξη μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου

0

Δελτίο Τύπου

Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα με νέες συνήθειες και νέα δεδομένα τα οποία οφείλουμε να ακολουθήσουμε.

Καθηγητές, μαθητές και γονείς καλούνται να συνεργαστούν και να συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων και στην επανένταξη των μαθητών στην κανονικότητα.

Η επανέναρξη των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου, βρίσκει τα δύο Λύκεια του Δήμου μας εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας, προκειμένου να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες, καθαρισμοί και προληπτικές απολυμάνσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Οι προληπτικές απολυμάνσεις θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων για τη μέγιστη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η διαρρύθμιση των τάξεων καλύπτει τα αναγκαία μέτρα προστασίας που έχει ορίσει ο  ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης έχει προβλεφθεί και υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο σε περίπτωση ανάγκης θα οδηγηθεί και θα παραμείνει εκεί μέχρι την μεταφορά του, οποιοδήποτε άτομο εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα υπάρχουν καθαρίστριες, και επάρκεια μέσων ατομικής καθαριότητας στις τουαλέτες (σαπούνι και χάρτινες χειροπετσέτες) και αντισηπτικών στις αίθουσες.

Είναι χρέος όλων μας να ενδυναμώσουμε και να αποφορτίσουμε τους εφήβους καθώς διανύουν ένα κρίσιμο στάδιο της ζωής τους, όπου η ψυχολογική φόρτιση είναι μεγάλη.

Ευχόμαστε στους μαθητές δύναμη και καλή επιτυχία στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων.

Προστατεύοντας τον εαυτό μας προστατεύουμε και όσους βρίσκονται γύρω μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!

Επισυνάπτονται οδηγίες του ΕΟΔΥ που πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας και οδηγίες και μέτρα για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/ti_prepei.pdf

https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/odigies_kai_metra_gia_tin_epanenarxi_leitoyrgias_ton_sholikon_monadon_deyterovathmias_ekpaideysis.pdf

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here