Επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη 85η ΔΕΘ & Άλλα νέα…

0
Τριψήφιος αριθμός επισκεπτών χθες Τετάρτη στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη 85η ΔΕΘ

Posted: 16 Sep 2021 10:29 AM PDT

Περισσότεροι από χίλιοι επισκέπτες, από κάθε σημείο της Μακεδονίας, σταμάτησαν χθες Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μεταξύ των επισκεπτών που θαύμασαν τα κειμήλια – ενθυμήματα των αγώνων του λαού της Πελοποννήσου για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της νέας γενιάς.

Χαρακτηριστικές, αλλά όχι και οι μοναδικές, οι περιπτώσεις του Παναγιώτη από την Καλαμαριά, ο οποίος εξηγούσε στους γονείς του την προσφορά και τα πλήρη ονόματα των αγωνιστών, αλλά και του Νίκου από τον Εύοσμο ο οποίος απήγγειλε στίχους από τον Θούριο του Ρήγα.

Στα δύο παιδιά προσφέρθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αντίτυπα από τις επετειακές εκδόσεις της

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τα Επιμελητήρια για την συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021”

Posted: 16 Sep 2021 10:37 AM PDT

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021” -που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννενα, από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου- αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου με τους προέδρους των 5 Επιμελητηρίων της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε στη συνέχεια ότι η Περιφέρεια -η οποία θα καλύψει τα έξοδα συμμετοχής- θα προβάλει, το πολιτιστικό της προϊόν καθώς και τη συμβολή της Πελοποννήσου στην Επανάσταση του 1821, τις τουριστικές της δυνατότητες, αλλά και τα τυποποιημένα εξαγώγιμα παραδοσιακά προϊόντα της.

Συνεχίζονται οι καθαρισμοί υδατορεμάτων από την Π.Ε. Αργολίδας

Posted: 16 Sep 2021 10:55 AM PDT

Εντατικά συνεχίζονται από την Π.Ε. Αργολίδας τα έργα καθαρισμών σε ρέματα και χειμάρρους του νομού, με στόχο την αντιμετώπιση ενδεχόμενων
πλημμυρικών φαινομένων τον ερχόμενο χειμώνα.
Μεταξύ των παρεμβάσεων της Περιφερειακής Ενότητας συγκαταλέγεται και αυτή στο ρέμα Δερβενακιώτη μέχρι τη συμβολή του με τον Ιναχο.

105 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, 154 οι νοσηλείες -οι 11 σε ΜΕΘ

Posted: 16 Sep 2021 10:41 AM PDT

Συνολικά 105 κρούσματα covid-19 καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.322.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 16 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.322, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 625.083 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.775 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 359 (65,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 329 (91,64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8,36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.077 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -8,04%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 207 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.354 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 105 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 21.687.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 22, στην Π.Ε. Αρκαδίας 6, στην Π.Ε. Κορινθίας 29, στην Π.Ε. Λακωνίας 20 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 28.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 154 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 11 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 16, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 34, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 28 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 16 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 49 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Στο Γύθειο το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ενημέρωση για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα

Posted: 16 Sep 2021 10:40 AM PDT

Το Γύθειο, στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, επισκέπτεται στις 7 το απόγευμα σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Πέτρο Ανδρεάκο, άλλους αυτοδιοικητικούς, καθώς και με κατοίκους

Ο περιφερειάρχης -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη – ενημέρωσε για τις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως και για την πίστωση που διατίθεται από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα. Από την πλευρά τους, οι τοπικοί παράγοντες κατέθεσαν προτάσεις ως προς τις κατευθύνσεις τις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, η πιο πάνω πίστωση αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση, για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με διευθυντές Τ.Ε. για την αποκατάσταση πυρόπληκτων δημόσιων υποδομών

Posted: 16 Sep 2021 10:36 AM PDT

Συνεργασία είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, με τους διευθυντές Τεχνικών Εργων στις πυρόπληκτες Π.Ε.

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της σύσκεψης, έχουν ήδη συνταχθεί τα τεχνικά δελτία για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι δημόσιες υποδομές από τις πυρκαγιές, τα οποία συνοδεύουν τα σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης.

Εκταμίευση 3.062.462,2 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 16 Sep 2021 10:35 AM PDT

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 3.062.462,2 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Θα μετακινηθούν από το διοικητήριο οι υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας, το διάστημα των εργασιών ανακαίνισης

Posted: 16 Sep 2021 10:34 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, με τους διευθυντές των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας που στεγάζονται στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας στην Καλαμάτα, εν όψει της επικείμενης ανακαίνισης του κτηρίου.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι εργασίες στο διοικητήριο δεν συνιστάται να γίνουν με τις υπηρεσίες της Π.Ε. εν λειτουργία, καθώς η ύπαρξη αμιάντου ενέχει κινδύνους για την υγεία.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι υπηρεσίες στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας να προβούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου σε εκκαθάριση του αρχείου τους και να προετοιμαστούν για μεταστέγασή τους σε άλλα κτήρια, στην περιοχή της Καλαμάτας, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσουν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης του κτηρίου.

Από την Περιφέρεια έχουν αναζητηθεί άλλα κτήρια για να φιλοξενήσουν τις υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του διοικητηρίου

Εργα ασφαλτόστρωσης από την Π.Ε. Κορινθίας στην 32η επαρχιακή οδό  Δερβένι – Ροζενά – Φενεός

Posted: 16 Sep 2021 10:32 AM PDT

Συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης για τη βελτίωση και τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθία, στο πλαίσιο των οποίων έγινε παρέμβαση στον επαρχιακό δρόμο Δερβένι – Ροζενά – Φενεός.

Την εξέλιξη του προϋπολογισμού 1.250.000 ευρώ έργου επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραβά, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ροζενών Δημήτρη Καΐτσα και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here