Επικαιροποίηση στοιχείων παροχών ύδρευσης –Εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύδρευσης

0

Η ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας σε μια προσπάθεια εξυγίανσης και διόρθωσης του αρχείου υδροληπτών της Υπηρεσίας, καλεί τους καταναλωτές όπως επικαιροποιήσουν τα στοιχεία των παροχών ύδρευσης τους.

Η αλλαγή στοιχείων της παροχής συνοδεύεται από εγγύηση χρήσης υδρομετρητή (αριθ. απόφ. 114/2015) με χρέωση:

  • 50 € / παροχή, για οικιακή χρήση
  • 300 € / παροχή, για χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος,

και η οποία επιστρέφεται μετά από αίτηση του καταναλωτή για διακοπή υδροδότησης ή αλλαγής στοιχείων.

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει η Υπηρεσία για τις παροχές ύδρευσης ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση, καθώς βάσει κανονισμού της ΔΕΥΑΒΚ, τυχών οφειλές ύδρευσης εξακολουθούν να υφίστανται και να βαρύνουν και τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή. Για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η Υπηρεσία προτρέπει για έλεγχο οφειλών ύδρευσης, τον ιδιοκτήτη πριν την αποχώρηση του ενοικιαστή και του νέου ενοικιαστή πριν την αλλαγή στοιχείων της παροχής και την εγκατάσταση στο ακίνητο.

Επιπλέον, καλεί εκ νέου τους καταναλωτές όπως τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύδρευσης, κάνοντας χρήση της πρόσφατης και με ευνοϊκότερους όρους απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΒΚ (αριθ. απ. 32/2020).

Σε αντίθετη περίπτωση, η Υπηρεσία προτίθεται να κάνει χρήση όλων των νόμιμων μέσων προς είσπραξη των οφειλών, καθώς θεωρεί βαθιά άδικο το γεγονός της μη καταβολής των οφειλών από μέρος καταναλωτών, σε σχέση με όλους εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

 

Η Πρόεδρος

της ΔΕΥΑ Βόρειας Κυνουρίας

Αναγνωστάκου Χριστίνα

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here