ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ACTIVITIES AND SPORTS GATEWAY ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ

0

Το τριήμερο 6 με 8 Νοεμβρίου 2020, επισκέφτηκε τη Κυνουρία  το γραφείο της Αθήνας Activities and Sports Gateway με επικεφαλής τον κ. Αλέξη Αναγνωστόπουλο.

Ένα μεγάλο κομμάτι με το οποίο ασχολείται το γραφείο, είναι ο αθλητικός τουρισμός έχοντας την δυνατότητα σε συνεργασία με Πανευρωπαϊκές Ομοσπονδίες υπό την αιγίδα της FIBA και FINB  και την στήριξη από Περιφέρειες, Δήμους και μεγάλους χορηγούς να διοργανώνουν αγώνες παράκτιων αθλημάτων όπως είναι το beach volley,  το beach wrestling, η κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης κ.α. Το συγκεκριμένο γραφείο διοργανώνει και  τουρνουά μπάσκετ καθώς και grass Volley σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό γκαζόν.

Στην διήμερη επίσκεψη τους στην περιοχή, συζήτησαν με τα μέλη των Δ.Σ. των δύο συλλόγων (Βόρειας & Νότιας Κυνουρίας)  για τις προοπτικές συνεργασίας έχοντας ως στόχο τη ανάδειξη της Κυνουρίας αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στους δύο Δήμους μας.

Το αντικείμενο της συζήτησης, επικεντρώθηκε και σε τουριστικά πακέτα με θέμα τον εναλλακτικό τουρισμό και συγκεκριμένα  τον θρησκευτικό, αρχαιολογικό, αγροτουρισμό, ποδηλατικό, πεζοπορικό αλλά και τον γαστρονομικό τουρισμό (οίνος, τυροκομικά & ζυμαρικά).

Στον διάλογο που έγινε ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ. και τα γραφεία τουρισμού, παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γεώργος Καμπύλης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού  κ. Γεώργιος Γαρδικιώτης.  Στην συνέχεια έγιναν συναντήσεις  με τον κ. Γεώργιο Μονιό  της εταιρίας Explore Peloponnese καθώς και με τον κ. Πέτρο Χάρβαλο του Αθλητικού Συλλόγου Αχιλλέα.

«Τελικός στόχος για την Κυνουρία και κατ’ επέκταση όλη την Αρκαδία, είναι να έχουμε επισκεψιμότητα  52 εβδομάδες τον χρόνο,  μέσα από τριήμερες αποδράσεις»,  τόνισε ο κος Αναγνωστόπουλος.

Πριν αποχωρήσουν από την Βόρεια Κυνουρία, τα γραφεία επισκέφτηκαν τις παραλίες του Ξηροπηγάδου, του Π. Άστρους, του Αγίου Ανδρέα   και του Αρκαδικού Χωριού,   καθώς και  αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολεία.

Επίσης, γνώρισαν την μαγευτική λίμνη του Μουστού διότι τους ενδιαφέρει η βιοποικιλότητα του Πάρνωνα, ενώ  επισκέφθηκαν και την Έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, το Μοναστήρι της Λουκούς, το Κάστρο του Παραλίου  Άστρους, αλλά και το Θεματικό Πάρκο της Ελιάς.

Ανέφεραν ότι εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές του τόπου και μας υποσχέθηκαν ότι θα πραγματοποιήσουν μία δεύτερη επίσκεψη, ώστε να γνωρίσουν και τα υπόλοιπα αξιόλογα σημεία  της περιοχής μαζί με τα καταλύματα.

Έπειτα, κατευθύνθηκαν προς την περιοχή της Νότιας Κυνουρίας, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας κ. Ανέστη Βασιλειάδη.

Στο κομμάτι της Νότιας Κυνουρίας επισκέφτηκαν τις παραλίες του Τυρού, της Σαμπατικής, του Λεωνιδίου αλλά και τα Πούλιθρα.  Επίσης, γνώρισαν τον Κοσμά και αναρριχήθηκαν προς το μοναστήρι της Έλωνας.

Μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι τα αποτελέσματα από τις συναντήσεις της εταιρείας με τους εκπροσώπους των καταλυμάτων της Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας.

Τους ευχαριστούμε θερμά που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και για την παρουσίαση των δράσεων που αφορούν πιθανή μελλοντική συνεργασία μας. Την οποία συνεργασία και επιθυμούμε ώστε να αναδειχθούν και να προωθηθούν οι φυσικές ομορφιές των περιοχών μας.

Εις το επανιδείν!

Επιμέλεια: Θανάσης Χόντος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here