ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΘΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΓΕΑΣ

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Η. Παπαηλιού

την Παρασκευή-14.9.2018, επισκέφθηκε χωριά των δημοτικών ενοτήτων Κορυθίου και Τεγέας του Δήμου Τρίπολης, που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.

Κατά τη συζήτηση με πληγέντες αγρότες-παραγωγούς, ο Γιώργος Η. Παπαηλιού, μεταξύ των άλλων, είπε τα εξής :

Τα τελευταία συνεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει πολλές και πολύ μεγάλες ζημίες στις αγροτικές καλλιέργειες περιοχών της Αρκαδίας.

Η πρόσφατη χαλαζόπτωση της 11.9.2018 έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες στα χωριά των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Τρίπολης, Κορυθίου και Τεγέας. Η καταστροφή στις δενδρώδεις καλλιέργειες (μηλιές κλπ), στα κηπευτικά και στα αμπέλια υπήρξε ολοκληρωτική. Συνέβη δε αμέσως πριν τη συγκομιδή, που σημαίνει ότι οι πληγέντες αγρότες οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πουλήσουν τα προϊόντα τους, θα παραμείνουν χωρίς εισόδημα.

Ο ΕΛΓΑ πρέπει να ακολουθήσει αμέσως και χωρίς καθυστέρηση τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες. Οι δε εκτιμήσεις των αρμοδίων γεωπόνων πρέπει να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο της νομιμότητας, του είδους και του μεγέθους των πραγματικών ζημιών που οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί υπέστησαν.

Ο Γιώργος Η. Παπαηλιού συζήτησε με τους πληγέντες παραγωγούς και για άλλα μέτρα ανακούφισης που πρέπει  να προταθούν, όπως ενδεικτικά, την αναστολή καταβολής φόρων, ασφαλιστικών εισφορών, λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και άλλων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, επί κάποιο επαρκές χρονικό διάστημα

Τέλος, ο  Γιώργος Η. Παπαηλιού τους ενημέρωσε, ότι, αμέσως μετά την χαλαζόπτωση, σε επικοινωνία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ συμφωνήθηκε οι διαδικασίες να κινηθουν τάχιστα και οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ζημιές στο πλαίσιο της νομιμότητας. Τους επισημάνθηκε δε, ότι η παρακολούθηση των πραγμάτων θα είναι συνεχής.

 

 

 

.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here