Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ ΑΡΚΑΔΊΑΣ: ΕΣΠΕΡΊΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΝΊΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΟΎ ΧΏΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΎΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΉΣ ΑΛΛΑΓΉΣ”
«Συμμαχία γνώσης για την ανθεκτικότητα του τοπίου για τη γεωργία και τη δασοπονία στη λεκάνη της Μεσογείου»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλεί στην εσπερίδα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) και Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ) που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. με θέμα: «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδασικού χώρου στους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής: από τις γεωργικές καλλιέργειες ως τη μελισσοκομία και από την κτηνοτροφία ως τα δάση» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Οργάνωση: Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) και Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου (ΙΕΛΥΑ)
Συνδιοργανωτές: Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Επιμελητήριο Αρκαδίας.
Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας «Η Ένωση».
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 2Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 12
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας με τίτλο: PELOPONNESE FOOD STORIES | Ιστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού. Η τέταρτη εκδήλωση για φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Βυτίνα (Π.Ε Αρκαδίας), την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Γορτυνίας, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση (ΔΗ.ΚΕ.Γ) με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.
Πρόσκληση Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γαστρονομίας (παραγωγοί και τυποποιητές) και επιθυμούν να συμμετάσχουν προβάλλοντας τα προϊόντα τους, δωρεάν, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα πεδία στο παρακάτω link: https://forms.gle/MR8P9jqzSBwH6uJj7

ΑΑΔΕ:ΜΕ ΓΟΡΓΟΎΣ ΡΥΘΜΟΎΣ ΠΡΟΧΩΡΆ Η ΔΙΑΣΎΝΔΕΣΗ POS – ΤΑΜΕΙΑΚΏΝ 
Συνεχίζεται, με αμείωτο ρυθμό και εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, η υλοποίηση του έργου της διασύνδεσης POS – ταμειακών μηχανών. Για 112 μοντέλα ταμειακών μηχανών, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ταμειακών μηχανών, που λειτουργούν σήμερα στην αγορά, έχουν εγκριθεί από την ΑΑΔΕ οι αναβαθμίσεις, που θα επιτρέψουν τη διασύνδεσή τους με τα POS. H ΑΑΔΕ έχει αποστείλει στους διαχειριστές POS καταλόγους με τα 520.000 POS, που πρέπει να αναβαθμιστούν κατά προτεραιότητα. Εντός των επόμενων ημερών, η ΑΑΔΕ θα αποστείλει e-mail και στις ίδιες τις επιχειρήσεις, ώστε και εκείνες να φροντίσουν για τη διαθεσιμότητα των συσκευών POS για αναβάθμιση. Επισημαίνεται ότι τα POS μπορούν να αναβαθμιστούν ψηφιακά, εάν είναι συνδεδεμένα στο internet, χωρίς να χρειαστεί επίσκεψη τεχνικού στον χώρο, που βρίσκεται το POS.

ΝΈΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΏ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΈΝΑ ΚΟΝΔΎΛΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΤΑΜΕΊΟ ΑΝΆΚΑΜΨΗΣ
Νέο «Εξοικονομώ» με οριζόντια στόχευση, στο οποίο θα μεταφερθούν και τα αδιάθετα κονδύλια από εξειδικευμένα προγράμματα λειτουργικής, ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων που «έτρεξαν» το προηγούμενο διάστημα σχεδιάζουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας, ύστερα και από την έγκριση του αναθεωρημένου Σχεδίου Ανάκαμψης που αποτελεί βασική πηγή χρηματοδότησης για τις σχετικές επενδύσεις. Με την αναθεώρηση του Σχεδίου ενισχύονται χρηματοδοτικά μεταξύ άλλων τα προγράμματα ενεργειακής απόδοσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και το Δημόσιο και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ.

ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΤΟ Ν/Σ ΜΕ ΤΑ ΜΈΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΌ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉΣ
Κατατέθηκε την Τρίτη 28/11 από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών το σχέδιο νόμου «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής». Το σχέδιο νόμου εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων την Πέμπτη. Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ολιστική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται με το νομοσχέδιο περιλαμβάνουν: την υποχρεωτική ανάρτηση εσόδων και δαπανών στο MyData εντός του 2024, την απαγόρευση της χρήσης μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων, το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, την αύξηση του προστίμου που επιβάλλεται σε επιτηδευματίες και επιχειρήσεις για χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ, σε ποσό διπλάσιο της συναλλαγής, τη ρύθμιση της αγοράς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, τη διακοπή συνεργασίας των εταιριών εμπορίας καυσίμων με παραβάτες λαθρεμπορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ