Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΦΚΑ: ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018, Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΟΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2017

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η τελευταία ροή επιστροφής ποσών από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 σε τραπεζικούς λογαριασμούς (ΙΒΑΝ) δικαιούχων (3η επανάληψη), όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Ασφαλισμένοι που δεν έχουν δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού θα πρέπει έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2018 να τον καταχωρήσουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr –> Ηλ. Υπηρεσίες –> Ατομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας») ή να υποβάλουν αντίγραφο λογαριασμού στις περιφερειακές υπηρεσίες μη μισθωτών.

ΑΑΔΕ: ΕΣΟΔΑ 8.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Έλεγχο σε  τουριστικά καταλύματα πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ στο πλαίσιο στόχευσης που βασίστηκε στα στοιχεία του συστήματος VIES κατά τις χρήσεις 2015 και 2016. Ερευνήθηκαν με ηλεκτρονική διασταύρωση περισσότερες από 17.000 επιχειρήσεις –τουριστικά καταλύματα  σε όλους τους νομούς της χώρας. Από τα σχετικά στοιχεία προέκυψαν πάνω από 1.000 επιχειρήσεις κατ’ έτος, με κατ’ αρχήν διαφορές μεταξύ των εκτιμώμενων και των δηλωθέντων εσόδων. Με την ολοκλήρωση του επιχειρησιακού σχεδίου στο σύνολο των 90 στοχευμένων επιχειρήσεων, η συνολική αποκρυβείσα ύλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στόχευσης για τις χρήσεις 2015 έως και 2017, αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000.000 ευρώ.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 1,9% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΦΕΤΟΣ

Αύξηση 1,9% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών κινήθηκε ανοδικά κατά 4,1%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Ιούλιο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2017, έναντι αύξησης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ

Σε λειτουργία τέθηκε χθες η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να προσθέσουν τα χρέη του 2017 για τις αιτήσεις που είχαν ήδη υποβληθεί. Υπενθυμίζεται ότι για τις αιτήσεις που δεν είχαν υποβληθεί, μπορούσε ο ενδιαφερόμενος να προσθέσει τα χρέη του 2017 ήδη από 1/7/2018. Επίσης, υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη – του επιχειρήσεις της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στην εκθεσιακή δραστηριότητα με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018».

Θέτοντας υψηλούς στόχους ποιότητας, πληρότητας και επισκεψιμότητας, η Εκθεσιακή Δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου σε λυόμενη κατασκευή, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, τελεί δε υπό την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.

Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου (Πλατεία Φλοίσβου) στο κέντρο της Κορίνθου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ