Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας  

0

ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 21’ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συναντήθηκαν, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας,  στην Λέσχη Αξιωματικών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή προκειμένου να του επιδώσουν το ψήφισμα για τη δημιουργία Μουσείου και Θεματικού Πάρκου του Αγώνα του 21’ στην Τρίπολη.

Ο κ. Παύλοπουλος αναφερόμενος στη δημιουργία Μουσείου τόνισε πως το Επιμελητήριο παρεμβαίνει με εποικοδομητικό τρόπο στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως εντυπωσιάστηκε από την πρωτοβουλία, καθώς τα Επιμελητήρια συνήθως επικεντρώνονται σε επιχειρηματικές και οικονομικές δράσεις.

Ένθερμος υποστηρικτής της πρωτοβουλίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σημειώνοντας πως θα ακολουθήσουν σειρά καθοριστικών συναντήσεων μεταξύ των αρμόδιων φορέων (Δήμο Τρίπολης και  Επιμελητήριο Αρκαδίας) στο Προεδρικό Μέγαρο για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του μουσείου.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

EΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 114.000 ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Την απόφαση για την επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Η συγκεκριμένη σύμβαση αποτελεί τη μεγαλύτερη εν ισχύ κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς καλύπτει συνολικά περίπου 114.000 ξενοδοχοϋπάλληλους.

ΕΚΤ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 100 ΚΑΙ 200 ΕΥΡΩ 
Τα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ θα κυκλοφορήσουν στις 28 Μαΐου στην ευρωζώνη, ολοκληρώνοντας έτσι την ανανέωση των χαρτονομισμάτων που ξεκίνησε το 2013 και περιλαμβάνει καινοτομίες που τα καθιστούν πιο δύσκολο να πλαστογραφηθούν. Τα χαρτονομίσματα αυτά παρουσιάστηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φραγκφούρτη. Θα αντικαταστήσουν τα παλαιά χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ που κυκλοφορούν στις χώρες της ζώνης του ευρώ από το 2002.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΑΝΤΛΗΣΕ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Στις αγορές βγήκε η Κύπρος που άντλησε 1,5 δισ. ευρώ με 10ετές ομόλογο. Αυτό ανακοίνωσε μέσω twitter o Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Η απόδοση του ομολόγου σημείωσε ο υπουργός ανέρχεται στο 2.4%, με την ζήτηση να ανέρχεται στα 5.7 δισ. Ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης για την κυπριακή οικονομία και για δικαίωση των αποφάσεων ευθύνης και της μεγάλης προσπάθειας του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΠΑΦΑ
Την πιο διαδεδομένη μορφή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη αποτελεί ιστορικά η τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, καθώς σχεδόν οι μισές πληρωμές με χρήση κάρτας, γίνονται πλέον ανέπαφα. Η νέα έρευνα της Mastercard αποδεικνύει την αύξηση της χρήσης ανέπαφων συναλλαγών στην Ευρώπη, καταγράφοντας άνοδο 97%, για το τρέχον έτος. Συγκεκριμένα, σε περισσότερες από 15 κύριες, ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της Δανίας, Κροατίας, Ελλάδας, Ουγγαρίας, Ολλανδίας, Πολωνίας και Ρωσίας, το 50% των συναλλαγών στα καταστήματα γίνεται ανέπαφα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here