Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ «ORGANIZATIONAL BEHAVIOR & LEADERSHIP» ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΔΕ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας,  ανακοινώνουν την έναρξη της 2ης Σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στις 2 Νοεμβρίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με την ενότητα “Organizational Behavior & Leadership”.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚΤ: ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 1,14% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ 2017 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στο 1,14% διαμορφώθηκε το 2017, το ποσοστό των δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) επί του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσίευσε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και έχουν αποσταλεί στη Eurostat. Συνεχίζοντας την αυξητική πορεία των τελευταίων ετών, οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για Ε&Α το 2017 στην Ελλάδα ήταν 2.033 εκατ. ευρώ, κατά 15,9% υψηλότερες σε σχέση με το 2016.

ΑΑΔΕ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δεκάδες υποθέσεις λαθρεμπορίου, παράνομης διακίνησης προϊόντων αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο τετράμηνο Μαΐου – Αυγούστου 2018. Πρόκειται, μεταξύ άλλων για περιπτώσεις λαθρεμπορίου και παράνομης διακίνησης προϊόντων πολιτιστικής κληρονομιάς, αλκοολούχων ποτών, τσιγάρων, χρηματικών ποσών, ναρκωτικών, πετρελαιοειδών, όπλων αλλά και παραποιημένων προϊόντων.

ΣΤΟ “ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ” ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΦΠΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΕΛΕΥΣΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ
Στις νομικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχει αποσταλεί η απόφαση του ΣτΕ που προβλέπει την παραγραφή υπόθεσης η οποία αφορά την επιβολή πρόσθετου ΦΠΑ 830.000 ευρώ σε επιχείρηση λόγω παρέλευσης της πενταετίας. Η ΑΑΔΕ, όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές, θα κινηθεί με βάση την απάντηση των νομικών υπηρεσιών της ενώ διευκρινίζεται ότι όπου προβλέπονται παραγραφές υποθέσεων εφαρμόζονται κανονικά από τις φορολογικές αρχές. Σημειώνεται ότι η νέα απόφαση του ΣτΕ αφορά τη διαγραφή του συγκεκριμένου ποσού ΦΠΑ και προστίμων από επιχείρηση για τη χρήση του 2002 λόγω παραγραφής της υπόθεσης.

GLOBAL COMPETITIVENESS REPORT 2018-2019: ΣΤΗΝ 57η ΘΕΣΗ Η ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Global Competitiveness Report 2018-2019. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Global Competitiveness Report 2018-2019, που επεξεργάστηκε ο ΣΕΠΕ, η Ελλάδα συγκεντρώνει γενική βαθμολογία 62,1 με ανώτερη αξιολόγηση το 100. Στην αντίστοιχη περσινή αξιολόγηση η Ελλάδα βρισκόταν στην 53η θέση μεταξύ 135 χωρών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here