Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΧΗ

Η ρύθμιση πυρόπληκτων δανείων  με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δίνει λύση στο πρόβλημα των επιχειρηματικών δανείων με εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου που πήραν επαγγελματίες και επιχειρήσεις πολλών νομών της Ελλάδας για να αντιμετωπίσουν ζημιές από φυσικές καταστροφές.

Οι επίπονες προσπάθειες των Επιμελητηρίων πυρόπληκτων νομών (Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) και ο σκληρός αγώνας του απελθόντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρούκα για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, οδήγησαν πρόσφατα σε μία σημαντική επιτυχία.

Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο και το ΦΕΚ στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

«Δεν πρέπει  να χαθεί ούτε ένα επενδυτικό έργο από αυτά που υποβλήθηκαν στο Μέτρο 4.2.1»

Την εξεύρεση και διάθεση πρόσθετων πόρων για την κάλυψη του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού των επενδυτικών έργων της Δράσης 4.2.1 του Μέτρου 4.2 ζητά, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Αναλυτικά η παρέμβαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

“ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ 2018
Ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης κατέγραψε το 2018 το αεροδρόμιο της Αθήνας με τους επιβάτες να ξεπερνούν τα 24 εκατ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» το 2018 διακινήθηκαν 24,14 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 2,4 εκατ. την κίνηση του 2017, σημειώνοντας αύξηση 11%. Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+2 εκατ. ή +13,8%), σε συνδυασμό με την αύξηση των επιβατών εσωτερικού (+400 χιλιάδες ή +5,6%).

ΙΟΒΕ:  ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 
Αμετάβλητος παρέμεινε τον Δεκέμβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, καθώς διαμορφώθηκε στις 101,6 μονάδες έναντι 101,8 μονάδων τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, στη Βιομηχανία και τις Κατασκευές καταγράφεται επιδείνωση των προσδοκιών, η οποία αντισταθμίζεται από σχετικά μεγαλύτερη βελτίωση στο Λιανικό Εμπόριο, καθώς και μικρότερη άνοδο στις Υπηρεσίες και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Αναφορικά με την καταναλωτική εμπιστοσύνη, αυτή σημειώνει την υψηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2015, μετά από ανοδική πορεία των τελευταίων 6 μηνών.

ΕΛΣΤΑΤ : ΑΥΞΗΣΗ 3,1% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 
Αύξηση 3,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Νοέμβριο πέρυσι, ενώ η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε σημαντικά κατά 5,3%. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε αύξηση 3,1% τον Νοέμβριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2017, έναντι αύξησης 2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here