Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας σε άμεση συνεργασία

με τα Επιμελητήρια Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Mεσσηνίας, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, Ναυαρίνου 2, στην Καλαμάτα, με ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ..

Διπλωμάτες, Επιφανείς Επιστήμονες και Καταξιωμένοι Επιχειρηματίες θα εισηγηθούν σχετικά θέματα και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ 5.000 ΑΝΕΡΓΩΝ
Ξεκίνησε από την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο «πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας». Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Οι όροι, οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις ανωτέρω δράσεις και οι αιτήσεις περιγράφονται και υποβάλλονται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή για το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης. Στην απόφαση παρέχονται οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης και διευκρινίζεται ότι οι σύζυγοι θα λάβουν δύο ξεχωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα, ανεξάρτητα αν έχουν υποβάλει κοινή δήλωση.

ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ
Οριακή αύξηση στις πωλήσεις του κλάδου λιανεμπορίου τροφίμων και βελτίωση του οικονομικού κλίματος της χώρας αναμένουν για το επόμενο εξάμηνο τα στελέχη του κλάδου, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Αναλυτικότερα, σε σχέση με τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του κλάδου το επόμενο εξάμηνο, εκτιμάται ότι θα κινηθούν αυξητικά σε ποσοστά 33%, έναντι 21% που εκτιμούν ότι θα μειωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 80% ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ «ΚΑΤΣΕΛΗ»
Πλαίσιο προστασίας στην πρώτη κατοικία σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, προσφέρει ο νέος νόμος «Κατσέλη» που βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαβούλευσης πριν την νομοθέτηση του, μετά και τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζιτών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπό διαμόρφωση τελικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το «νόμο Κατσέλη», θα έχει ως αποτέλεσμα ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των κόκκινων δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία, να πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στον νέο νόμο.

ΣΕΒ: ΚΑΤΑ 65% ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2000 – 2017 
Κατά 65% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην περίοδο 2000 – 2017 ενώ το 2018 αυξήθηκαν περαιτέρω και εκτιμάται ότι διαμορφώνονται στα 33 δισ. ευρώ. Το διεθνές εμπόριο υποστηρίζει 450.000 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, οι οποίες αμείβονται κατά 12% καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία. Ωστόσο η συμμετοχή της Ελλάδας στο παγκόσμιο εμπόριο παραμένει στάσιμη καθώς αυξάνεται παράλληλα η δραστηριότητα των άλλων χωρών. Τα στοιχεία αυτά επισημάνθηκαν σε συνέντευξη Τύπου του ΣΕΒ με αφορμή την διήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων (IRC) της Business Europe στην Αθήνα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here