Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Την Πρέσβη κα. Zelmys Maria Dominguez Cortina και το Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, κ.Jose Oriol Merrero Martinez υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 4.30 μ.μ. ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς που ενδιαφέρουν την κουβανική  αγορά, όπως ο τομέας των τυροκομικών, των ελιών,  του λαδιού και του κρασιού.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019: ΑΝΑ ΑΦΜ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ
Ανά ΑΦΜ και όχι ανά φορολογική δήλωση θα γίνονται πλέον οι συμψηφισμοί μεταξύ επιστροφών και βεβαιωμένων φόρων, μετά την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εκδίδει από φέτος χωριστά εκκαθαριστικά σημειώματα για τους συζύγους. Όσον αφορά στο φορολογικό διαζύγιο, αιτήσεις υπέβαλαν 22.500 ζευγάρια έως την εκπνοή της προθεσμίας στις 28 Φεβρουαρίου.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Περίπου τριακόσια καταστήματα συμμετέχουν με εκπτώσεις και προσφορές έως 50% στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 11 Μαρτίου. Οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές στις οποίες θα προβούν εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).
Οι προσφορές που έχουν ήδη ανακοινώσει τα καταστήματα βρίσκονται συγκεντρωμένες σε ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A.).
ΙΟΒΕ: ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ 
Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ κινείται ανοδικά τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο του 2018. Ωστόσο κινείται χαμηλότερα έναντι της περυσινής του επίδοσης, ενώ οι πλέον απαισιόδοξοι παραμένουν οι Έλληνες στην ΕΕ, με τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης να εξασθενεί τον Φεβρουάριο. Ειδικότερα, ανοδικά κινήθηκε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στις 101,3 (από 99,6) μονάδες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας σε άμεση συνεργασία

με τα Επιμελητήρια Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Mεσσηνίας, διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – Οικονομία, Εμπόριο, Επενδύσεις, Επιχειρηματικές Συνεργασίες».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, Ναυαρίνου 2, στην Καλαμάτα, με ώρα προσέλευσης 9.30 π.μ..

Διπλωμάτες, Επιφανείς Επιστήμονες και Καταξιωμένοι Επιχειρηματίες θα εισηγηθούν σχετικά θέματα και θα απαντήσουν σε απορίες και ερωτήματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΣΤΟ ΆΣΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Σειρά εκδηλώσεων διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η εταιρεία Ανάπτυξης Πελοποννήσου «ΑΓΑΠΗΝΩΡ» τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας στο Άστρος και την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης «Ο ΠΟΛΥΒΙΟΣ», στη Μεγαλόπολη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here