Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων, διοργανώνουν ενημερωτική μερίδα με θέμα: “GDPR: Τι μας έμαθαν οι δέκα πρώτοι μήνες εφαρμογής”, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα και για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με την υποστήριξη του

Υπουργείου Εξωτερικών,  διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

 «Ενίσχυση της Εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Αγορά»

την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21) στην Τρίπολη.  

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ημερίδα και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΑΔΕ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
Αναλυτικές οδηγίες για τη δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες παρέχει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Όπως διευκρινίζει η φορολογική διοίκηση δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού, όταν οι δικαιούχοι πληρωμής βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας. Σημειώνεται ότι σε όσους δεν δηλώσουν επαγγελματικό λογαριασμό στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ενώ για την υποβολή εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ επιβάλλεται στους υπόχρεους πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ
Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία που αφορά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλας, τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στα θέματα των εταιρικών μετασχηματισμών, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα δύο νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα και θα κατατεθούν άμεσα τα οποία αφορούν την εποπτεία των επιχειρήσεων και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ). «Η ολοκληρωμένη αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου θα συμβάλει στην ομαλοποίηση της αγοράς και στη διαμόρφωση φιλικότερου κλίματος για τη δημιουργία επιχειρήσεων», τόνισε.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΜΠΟΡΙΟ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ           

Οι προοπτικές και πρακτικές συνεργασίας με τη ρωσική αγορά συζητήθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας & Συνεργασίας με τα Επιμελητήρια Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας το Σάββατο 9 Μαρτίου στο ξενοδοχείο ELITE στην Καλαμάτα.

Η ημερίδα περιελάμβανε ομιλίες από διπλωμάτες, επιφανείς επιστήμονες και καταξιωμένους επιχειρηματίες που αναφέρθηκαν στα μυστικά των επιτυχημένων εξαγωγών στη Ρωσία και στην προοπτική των οικονομικών, τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Βασίλης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης κ. Δημήτρης Πετρόπουλος και ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Σύριος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα θέματα της εκδήλωσης επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας από διάφορους κλάδους.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here