Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΤΕΧΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

Εκδήλωση Τιμής του διεθνούς φήμης Αρκά Καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο της δράσης του «Ο πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» διοργανώνει εκδήλωση τιμής του διεθνούς φήμης Αρκά καλλιτέχνη  Νίκου Φλώρου, η οποία θα πραγματοποηθεί την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 9. 00 μ. μ.

στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Την παρουσίαση του καλλιτέχνη θα επιμεληθεί, μέσα από μία ζωντανή συζήτηση με τον Νίκο Φλώρο,  ο γνωστός παρουσιαστής κ. Αλέξης Κωστάλας.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει τιμητική βράβευση στον Νίκο Φλώρο.

Μουσικό πρόγραμμα από τον σολίστ κιθάρας, Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη.

Παρουσίαση της εκδήλωσης:  Εύα Γαλανιάδη, ιστορικός – δημοσιογράφος.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ FAM TRIP ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Με άριστες εντυπώσεις έμειναν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι επισκέφθηκαν περιοχές της Αρκαδίας, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στα μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ελλάδας.

Στο ταξίδι που διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, 5-7 Απρίλιου και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε., στο πλαίσιο του Έργου «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα ηλεκτρονικά μέσα, ALPHA TV, ANTENNA TV, τις ιστοσελίδες: Tourism Today, Greek Travel Pages, newmoney, news247, το περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ και τις εφημερίδες: Ναυτεμπορική, Πρώτο Θέμα, Real News και Ελεύθερος Τύπος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: “Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας και η αναβάθμισή του αναμενόταν ως μια αναπτυξιακή «ανάσα» για την Αρκαδία”

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Διαβάστε την επιστολή στην  ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
Συστήνεται ένα δίκτυο υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας, με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το δίκτυο θα τελεί υπό την αιγίδα μιας επιτελικής δομής στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που διασφαλίζει την ευελιξία, τον έλεγχο, την εγκυρότητα και τη συνέχεια της δράσης.

ΝΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Νέο καθεστώς για την ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, προβλέπεται με τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Το συνολικό ύφος ενίσχυσης ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο δεν μπορεί να υπερβεί το ποσό των 3 εκατ. ευρώ. Με τις διατάξεις της τροπολογίας καθορίζονται οι δικαιούχοι των ενισχύσεων, τα είδη των επενδυτικών σχεδίων, που υπάγονται στο ανωτέρω καθεστώς, οι επιλέξιμες δαπάνες, τα είδη των ενισχύσεων, η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των ανωτέρω επενδυτικών σχεδίων και παρέχεται δυνατότητα σε εταιρείες που θα υποβάλουν αίτηση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης έως και 28.6.2019 να έχουν αναπτύξει νέα δραστηριότητα πριν την υποβολή της αίτησης χορήγησης της ενίσχυσης και πάντως όχι πριν την 1-1-2019.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 100.000 ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Σε νομοτεχνική αλλαγή προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για τα επιχειρηματικά δάνεια, μειώνοντας στις 100.000 ευρώ από 130.000 ευρώ, όπως αρχικά προβλεπόταν, το ύψος του ληξιπρόθεσμου επιχειρηματικού δανείου για να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή αυτή σε ό,τι αφορά τα επιχειρηματικά δάνεια, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για κρατική επιχορήγηση και να διασφαλιστεί η προϋπόθεση να προχωρήσουμε μπροστά και να δοθεί το πράσινο φως για την αποπληρωμή του 1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών. Όπως διευκρίνισε ο κ. Δραγασάκης, η αλλαγή αφορά μόνο τα επιχειρηματικά δάνεια.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ TAXISNET ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1-Ε2- Ε3) για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2018. Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αρχική εμπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έτους 2019 (για εισοδήματα που απέκτησαν το 2018). Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ενώ δεν υπάρχει αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δόσεων. Η καταβολή του φόρου γίνεται σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here