Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ (FAM TRIP) ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ BRAND NAME ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

“Στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας επανέρχεται δυναμικά η Αρκαδία, φιλοδοξώντας να αποσπάσει ένα σημαντικό μερίδιο από το εισερχόμενο ταξιδιωτικό ρεύμα της χώρας και να ενισχύσει έτι περαιτέρω τον εγχώριο τουρισμό”…

Μετά το άρθρο της δημοσιογράφου Εύας Οικονομάκη στο real.gr, τη συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha στον δημοσιογράφο Χάρη Ντιχριντάκη,  έρχονται και τα άρθρα του δημοσιογράφου Φάνη Ζώη στη Ναυτεμπορική, να επιβεβαιώσoυν ότι η Αρκαδία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στη δημοσιογραφική αποστολή (fam trip) που είχε διοργανώσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Το ταξίδι συνεχίζεται…

Μπορείτε να κατεβάσετε τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Tη Δευτέρα 13 Μαΐου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, στο πλαίσιο των δράσεων «Ο Πολιτισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα» βράβευσε τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9,15 για τη συνεχή και συνεπή παρουσία της στα ερτζιανά, από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου.

TO ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Ο  Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας ιδρύθηκε το 1992 και απαριθμεί πάνω από 500 μέλη στην Αρκαδία. Τα μέλη του αποτελούνται από διάφορες κατηγορίες αναπηριών. Πολλά από αυτά είναι χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων και αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα διαβίωσης.

Ο Σύλλογος έχοντας ξεκινήσει την προωθητική ενέργεια εκπτώσεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της πόλης μας με σκοπό την στήριξη/διευκόλυνση των μελών του παρακαλούνται οι επιχειρήσεις της Αρκαδίας  να προσφέρουν  έκπτωση των προϊόντων/υπηρεσιών στα μέλη του, όπου θα δίνεται με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας -μέλους του Συλλόγου.

Για όσα καταστήματα/επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δώσουν την έκπτωση θα πρέπει να την αποστείλουν εγγράφως στο email : sillogosamea@hotmail.gr ή να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 6937066386 (Πρόεδρος: Παρασκευόπουλος Παναγιώτης).

ΕΕ: MΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ SMS 

Η μείωση των τιμών των διεθνών κλήσεων και SMS εντός ΕΕ ξεκίνησε από τις 15 Μαΐου. Συγκεκριμένα από την Τετάρτη οι καταναλωτές που καλούν από τη χώρα τους σε άλλη χώρα της ΕΕ θα καταβάλλουν κατ’ ανώτατο όριο 19 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό κλήσης (+ ΦΠΑ) και 6 λεπτά ανά μήνυμα SMS (+ ΦΠΑ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, αυτά τα νέα ανώτατα όρια τιμών για τις διεθνείς κλήσεις και τα SMS εντός της ΕΕ αποτελούν μέρος της αναθεώρησης των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες σε επίπεδο ΕΕ.

ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την επιστροφή φόρου εισοδήματος σε νομικά πρόσωπα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, με την οποία καταργείται η υποχρέωση αίτησης για την επιστροφή φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Η απόφαση ορίζει, ότι «σε περίπτωση που με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος προκύπτει πιστωτικό υπόλοιπο προς επιστροφή, παρέλκει η υποβολή έγγραφου αιτήματος του φορολογουμένου, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 42 του ν. 4174/2013, καθόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος επέχει θέση έγγραφου αιτήματος.».

EUROSTAT: ΣΤΟ 181,1% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018
Στο 181,1% του ΑΕΠ ή 334,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Την ίδια περίοδο το χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο στο 85,1% του ΑΕΠ, έναντι 86,4% το τρίτο τρίμηνο του 2018. Στην ΕΕ το χρέος διαμορφώθηκε στο 80% του ΑΕΠ, από 81%, αντίστοιχα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας απέστειλε ανοικτή επιστολή σε όλους τους υποψηφίους των Δήμων Αρκαδίας με κύριο αίτημα την «συστράτευση» δυνάμεων την επόμενη μέρα των εκλογών.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την επιστολή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here