Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ BARCODES

Βασικές γνώσεις και πρακτικές. Tο ασφαλές ταξίδι των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή, με μοναδική διεθνή ταυτότητα

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο, για τη χρήση και εφαρμογή των GS1 barcodes και του συστήματος GS1 γενικότερα την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Θέμα του σεμιναρίου είναι: «Σύστημα GS1 – Βασικές γνώσεις και πρακτικές. Tο ασφαλές ταξίδι των προϊόντων από τον παραγωγό στον καταναλωτή, με μοναδική διεθνή ταυτότητα».

Διάρκεια σεμιναρίου 3 ώρες – Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Από 30/10/2019  έως 09/11/2019

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Τρίπολης – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» ανακοινώνει νέα εκπαίδευση στη  διαμεσολάβηση σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης εταιρεία  International Mediation Consulting του Καναδά, διάρκειας 80 ωρών (10 ημέρες εκπαίδευσης και 1 ημέρα αξιολόγησης), που οδηγεί στη λήψη του τίτλου του Διαπιστευμένου Διαμεσολαβητή (Accredited Mediator), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Ν. 3898/2010 και το ΠΔ 123/2011, η οποία θα διεξαχθεί από 30/10/2019 έως 09/11/2019.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην ανωτέρω εκπαίδευση κατατίθενται στα γραφεία του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ», στο Επιμελητήριο Τρίπολης (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη) ή ηλεκτρονικά, σκαναρισμένες (με υπογραφή και σφραγίδα) στο email: info@lisitripolis.gr, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σημείωση: Λαμβάνεται η ημερομηνία (βάσει της προκαταβολής στην τράπεζα) που αποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας.

Για τις αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ. «ΛΥΣΗ» (www.lisitripolis.gr)  Εγγραφές θα  γίνονται δεκτές μέχρι   27/10/2019

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.: 2710.227141-2

«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ EXPO 2019». ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Υπουργεία και Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουν έμπρακτα την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θέτοντας υπό την Αιγίδα τους τη μεγαλύτερη έκθεση της Πελοποννήσου

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  την στήριξη του Δήμου Τρίπολης και την υποστήριξη της ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ανοίγει τις πύλες της, την Τετάρτη 13 έως 17 Νοεμβρίου στις άρτια οργανωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στην Τρίπολη.

Επισκεφθείτε το www.peloponnisosexpo.gr  για να ενημερωθείτε πλήρως για την Έκθεση. Ώρες

ΕΛΣΤΑΤ: ΣΤΑ 1.441,03 ΕΥΡΩ  Η ΜΕΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ
Στα 1.441,03 ευρώ ανήλθε πέρυσι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές, καταγράφοντας αύξηση 1,9% σε σχέση με το 2017, όπως προκύπτει από την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ. Παράλληλα, το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.158 ευρώ το μήνα, ενώ τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία δαπανούν το 17,8% του προϋπολογισμού τους κατά μέσο όρο για ενοίκιο.

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ
Νέο σύστημα διακανονισμών με μικρότερη προκαταβολή και μέχρι 24 δόσεις εφαρμόζει από σήμερα η ΔΕΗ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με στόχο, όπως επισημαίνει, να δώσει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια οφειλέτες να κάνουν μια νέα αρχή. Το ύψος της προκαταβολής και οι δόσεις κλιμακώνονται ανάλογα με το ύψος της οφειλής. Το νέο σύστημα διακανονισμών είναι απλούστερο σε σχέση με αυτό που ίσχυε ως τώρα.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΣΕΒΕΕ: ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Τα πρώτα τους επενδυτικά ανοίγματα, μετά από χρόνια στασιμότητας, κάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, δείχνει ότι ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019 το 15% των μικρών επιχειρήσεων αύξησε την επενδυτική δραστηριότητα σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο (13%). Ως προς το είδος της επένδυσης από τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν επενδύσεις, το 37,2% πραγματοποίησε επενδύσεις για τεχνολογικό– ψηφιακό εξοπλισμό, το 37,2% για μηχανολογικό εξοπλισμό και το 25,6% για κτιριακές εγκαταστάσεις.

 

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ανοδική τάση ακολουθούν οι ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου στην Κύπρο την τελευταία διετία. Το 2018, ανήλθαν σε 2,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3% συγκριτικά με το 2017. Το ελληνικό ελαιόλαδο που εξήχθη στην Κύπρο το 2018 είχε ως μέση τιμή τα 3,6 ευρώ ανά κιλό (έναντι 4,2 ευρώ το 2017). Σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο της πρεσβείας μας, η Ελλάδα είναι ο κύριος προμηθευτής της Κύπρου σε ελαιόλαδο.
 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here