Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για την παρουσίαση των προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε περιοχές της Αρκαδίας.

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ. διοργανώνεται η 1η κατά σειρά εκδήλωση, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων θα παρουσιάσουν αναλυτικά τα  προγράμματα: «Επιχειρούμε Έξω», «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». 

ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που εξειδικεύει τα κριτήρια για τη διαμόρφωση λύσεων ρύθμισης οφειλών προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ κατά την παράγραφο 21 του άρθρου 15 του νόμου 4469201 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση, υπάγονται οφειλές προς το Δημόσιο που είναι ήδη βεβαιωμένες κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016, καθώς και οφειλές υπέρ τρίτων πιστωτών, με τις προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής κατά το χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση. Η υπαγωγή στις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια τυχόν υφιστάμενων ρυθμίσεων για τις ίδιες οφειλές.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ

Το επόμενο διάστημα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι τεχνικές λεπτομέρειες διενέργειας των διαγωνισμών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της έγκρισης του ελληνικού μηχανισμού των δημοπρασιών από την Κομισιόν. Η έγκριση ανακοινώθηκε από την ΕΕ και αφορά τον μηχανισμό, μέσω του οποίου θα δίνεται στο εξής η στήριξη σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες (ΑΠΕ), καθώς και στις μονάδες Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η ΠΟΛ.1219 με την οποία καθορίζονται η χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, το ύψος του επιδόματος, οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις χορήγησής του.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι, φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανση τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ – ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν την τελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ για να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμο 0,73%, ενώ τον Ιούλιο θα φτάσουν τα νέα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ για το 2018. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ