Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, για την δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», στις 14/02/18, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30

στο Διασυνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της δράσης και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Ο MANAGER ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ», ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΕΔΕ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα O Manager του Αύριο” που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα  26 Φεβρουαρίου 2018 στις 18.30 στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ( 25ης  Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

Η ανοικτή συζήτηση – εκδήλωση, απευθύνεται σε όλους τους επιχειρηματίες, αυτοαπασχολούμενους και τα στελέχη επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής και γίνεται με αφορμή την ενημέρωση για την έναρξη της 2ης σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ που θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου 2018 στην Τρίπολη.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΥΞΗΣΗ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2017

Στις χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη το 2017 συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων 18,4%, όταν ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 3,2%.Η ζήτηση για νέα επαγγελματικά οχήματα το 2017 σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν θετική, καταγράφοντας συνολικά 2.4032.414 ταξινομημένες μονάδες ή κατά 3,2% περισσότερο από ότι το 2016. Στη χώρα μας πουλήθηκαν συνολικά 7.262 οχήματα έναντι 6.135 του 2016.

ΕΦΚΑ: ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ 2016

Νέα παράταση έως τα τέλη Φεβρουαρίου δίνει για τις οφειλόμενες εισφορές του 2016 ο ΕΦΚΑ σε 650.000 δικηγόρους, αγρότες, μηχανικούς και γιατρούς – υγειονομικούς λόγω και της επικείμενης ενεργοποίησης της ρύθμισης των 120 δόσεων. Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την ερχόμενη Τετάρτη 31/1 και χθες στο Δ.Σ. του ΕΦΚΑ αποφασίστηκε να δοθεί νέα παράταση έως τις 28/2/2018. Βασική αιτία είναι πως εντός του Φεβρουαρίου τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση οφειλών σε έως και 120 δόσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικού μηχανισμού.

ΧΑΜΕΝΑ 12,5 ΔΙΣ. ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ

Στο 12,5% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ανέρχονται τα χρέη που έχουν χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτα είσπραξης» από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, την 1η Δεκεμβρίου 2017, το συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση ανερχόταν σε 99,79 δισ. ευρώ και το μέρος του ληξιπρόθεσμου υπολοίπου που έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπίδεκτο είσπραξης» ανέρχεται σε 12,50 δισ. ευρώ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here