Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

       ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών του διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR 2016/679: Απαιτήσεις εφαρμογής», την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Ο εισηγητής της εκδήλωσης κ. Π.Α. Θεοφανόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ελέγχων & Πιστοποιήσεων «Eurocert», θα παρουσιάσει αναλυτικά τις βασικές απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, καθώς και των ουσιωδών ενεργειών συμμόρφωσης, τις οποίες οφείλουν να υλοποιήσουν οι επιχειρήσεις εν όψει της εφαρμογής του την 25/5/2018.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΣΤΙΣ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΞΕΚΙΝΆ Η 2Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά τη μεγάλη  επιτυχία της 1ης  Σειράς Αρκαδίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που υλοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, προχωρούν στη διοργάνωση της 2ης σειράς, που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, στην Τρίπολη.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο 2019 και τα μαθήματα θα διεξάγονται στα Ελληνικά Παρασκευή 17:00-21:30 και Σάββατο 09:00-17:00 ανά δεκαπέντε ημέρες

Έναρξη της 2ης Σειράς Αρκαδίας: 13 Απριλίου 2018.

Όλες οι πληροφορίες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΧΡΕΗ

Αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας, αλλά και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας. Ειδικότερα, βάσει αυτής μη μισθωτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες) αποκτούν πλέον ασφαλιστική ικανότητα, εφόσον έχουν καταβάλει στον ΕΦΚΑ τις ελάχιστες εισφορές από 1/1/2017, ακόμη και αν έχουν χρέη προ του 2016. Ωστόσο, προβλέπεται και ότι από 1/3/2019 αυξάνονται σε 75 από 50 οι αναγκαίες ημέρες ασφάλισης, προκειμένου μισθωτός να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Για φέτος η ικανότητα και κυρίως η κάλυψη θα δίνονται για όλους με τη συμπλήρωση 50 ημερών εργασίας εντός του 2017.

 

ΕΛ. ΣΤΑΤ.: ΑΝΟΔΙΚΑ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟ Δ’ ΤΡΙΜΗΝΟ 2017 ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ανοδικά κινήθηκε ο τζίρος το δ’ τρίμηνο πέρυσι στη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στοντομέα των υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Ειδικότερα, αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών (σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2016) καταγράφηκε σε: Διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (12,4%), Διαφήμιση και έρευνα αγοράς (11%), Δραστηριότητες παροχής συμβουλών διαχείρισης (9,8%), ‘Αλλες επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες (9%).τον αντίποδα, ο σχετικός δείκτης μειώθηκε σε: Εκδοτικές δραστηριότητες (19,8%), Δραστηριότητες καθαρισμού (7,2%), Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών σε κτίρια και εξωτερικούς χώρους (6,7%),

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟΣΟ ΑΥΞΗΣΗΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

Μία από τις τρεις πρώτες θέσεις αύξησης των πωλήσεων καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέκτησε η Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα. Με το 31,7% βρέθηκε πίσω από το 42,2% των πωλήσεων που πέτυχαν η Βουλγαρία και το 46,8% της Κροατίας. Επίσης πολύ καλή πορεία με μεγάλο ποσοστό αύξηση σημείωσαν οι αγορές της Ουγγαρίας (24,5%) και της Εσθονίας (21,2%).

 

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 2 Απριλίου έως και τις 13 Απριλίου, δεν θα εκδοθεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας λόγω εορτών του Πάσχα.

 

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας σας εύχονται Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here