Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

       ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ 100% ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, διοργανώνεται, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των Δράσεων του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 -2020: «Ενίσχυση πρωτοβουλιών ΜΜΕ για ανάπτυξη Έρευνας και Καινοτομίας (Κουπόνια Καινοτομίας) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και «Δημιουργία / αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου και καινοτομίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαίου 2018 και ώρα 18:00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,  Ι.ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

Πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 14 Μαΐου η πρώτη Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η οποία διεξήχθη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Εκλογή Προέδρου και Συγκρότηση σε Σώμα».

Επιγραμματικά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο συντονίζει τη δράση των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας και ασκεί τις εξής αρμοδιότητες:

  • Υποβάλλει προτάσεις προς τον Περιφερειάρχη σχετικά με την κατάρτιση αναπτυξιακών προγραμμάτων, προγραμμάτων δράσης κ.λπ.
  • Συμμετέχει στην εκπόνηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
  • Εκπροσωπεί τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε επιτροπές, σε όργανα διαβούλευσης που συγκροτούνται από την Περιφέρεια κ.α.
  • Υποβάλλει προτάσεις για σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων ή έργων στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.
  • Αναλαμβάνει τον συντονισμό δράσεων των Επιμελητηρίων.
  • Σχεδιάζει δράσεις υποστήριξης εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1ΕΚ. ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ

Σε διευκρινίσεις για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των μη μισθωτών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, που ασκούσαν αποκλειστικά επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης. Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΚΑ επισημαίνει ότι έχουν ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο του Οργανισμού 1.155.534 ειδοποιητήρια εκκαθάρισης, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες (παράλληλη μισθωτή απασχόληση, αμειβόμενος με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) παρ. 9 αρ. 39 Ν. 4387/2016).

 

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ
Αμετάβλητος παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο εφέτος σε σχέση με τον Απρίλιο 2017 (έναντι αύξησης 1,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2017 με το 2016), αν και παρουσιάστηκε αυξημένος σε μηνιαία σύγκριση λόγω κυρίως των ανατιμήσεων σε ένδυση- υπόδηση (επαναφορά των τιμών στα επίπεδα πριν τις χειμερινές εκπτώσεις), βενζίνη, φάρμακα και πετρέλαιο θέρμανσης.

 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ 2017 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών που ασκούσαν αποκλειστικά Επιχειρηματική ή Αγροτική Δραστηριότητα, κατά το έτος εκκαθάρισης.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ