Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

0

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018»

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερώνει και προσκαλεί τα μέλη – του επιχειρήσεις της Αρκαδίας να συμμετάσχουν στην εκθεσιακή δραστηριότητα με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2018».

Θέτοντας υψηλούς στόχους ποιότητας, πληρότητας και επισκεψιμότητας, η Εκθεσιακή Δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου σε λυόμενη κατασκευή, διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Κορινθίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου, τελεί δε υπό την υποστήριξη των Επιμελητηρίων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων.

Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Κορίνθου (Πλατεία Φλοίσβου) στο κέντρο της Κορίνθου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας καλεί τους φοιτητές παιδιά μελών του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που έχουν εισαχθεί σε σχολές που συνδέονται άμεσα με το Επιμελητήριο Αρκαδίας (οικονομικά, διοίκηση επιχειρήσεων, τουριστικά, κ.α) να δηλώσουν τα στοιχεία τους στην φόρμα που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr στην διαδρομή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΦΟΙΤΗΤΕΣ προκειμένου να λαμβάνουν ενημερωτικά δελτία και να μπορούν να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Επιπλέον τόσο τα μέλη της Διοίκησης όσο και οι συνεργάτες του Επιμελητηρίου θα είναι στη διάθεσή τους σε τυχόν απορίες, ανησυχίες ή προβληματισμούς, που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

ΕΛΣΤΑΤ: ΑΥΞΗΣΗ 8,2% ΣΗΜΕΙΩΣΕ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 
Αύξηση 8,2% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2017, έναντι αύξησης 3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2017 με το 2016. Ο γενικός δείκτης τον Ιούλιο 2018 σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2018 παρουσίασε αύξηση 0,4%, έναντι αύξησης επίσης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2017.

ΕΕ: 4,7 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όλες οι χώρες της ΕΕ συμμετέχουν φέτος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα σχολεία, το οποίο ξαναρχίζει σήμερα με το νέο σχολικό έτος 2018-2019. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την Ελλάδα αντιστοιχούν 3,219 εκατ. ευρώ για φρούτα και λαχανικά και 1,55 εκατ. ευρώ για γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΟΡΟΣΗΜΟ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Θετικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος εκπέμπουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου του 2018, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Στις δηλώσεις αναφορικά με τις τραπεζικές προκλήσεις επαναλαμβάνουν την δέσμευση τους για την χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι να κερδίσουν τη μάχη των «κόκκινων» δανείων που ήδη έχει θετικά αποτελέσματα.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here