Εσπερινός και γλέντι στο εξωκλήσι του Αγιάννη του Θεολόγου στην Κυνουρία (vid,ph)

0

Σε ένα πολύ όμορφο φυσικό τοπίο, στην Κυνουρία, που μαγεύει όποιον το επισκέπτεται πρώτη φορά , βρίσκεται το εξωκλήσι, αν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει με αυτόν τον όρο, του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Το «εξωκλήσι» αποτελούσε κάποτε μετόχι της Αγίας Τριάδας στην περιοχή Σαβανά και από την παλιά ιερά μονή υπάρχει μόνο το καθολικό ενώ είναι παραπάνω από εμφανής η καταστροφή στις αγιογραφίες. Τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Οικισμού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου πραγματοποιεί την παραμονή της εορτής του Αγίου, στις 7 Μαΐου θρησκευτική πανήγυρη.

Έτσι και φέτος, πιστοί στο ραντεβού τους, παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα,  κάτοικοι του οικισμού αλλά και άλλων περιοχών της Κυνουρίας βρέθηκαν στον ξεχωριστό αυτό χώρο και γιόρτασαν την μνήμη του Αγίου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν το καθιερωμένο τους πανηγύρι με ζωντανή ορχήστρα, βραστό, κρασί και μπύρες και φυσικά με πολύ χορό.

Το θρησκευτικό κομμάτι της γιορτής περιλάμβανε τον εσπερινό, την αρτοκλασία, την περιφορά της εικόνας, ενώ στη συνέχεια κάτοικοι της περιοχής χόρεψαν γύρω από το ναό, αναβιώνοντας παλιό έθιμο.

Στη συνέχεια ακολούθησε το γλέντι.

Δείτε φωτογραφικό υλικό


Πηγή: http://www.drt915.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here