Ευθείες βολές κατά του προέδρου του Δ.Σ και του δημάρχου,εξαπολύει με επιστολή διαμαρτυρίας ο πρώην δήμαρχος κ.Π.Μαντάς

0

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Β.Κυνουρίας,πριν από τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης της ημερήσιας διάταξης,αναγνώστηκε επιστολή από το δ/σ κ.Χ.Βλάχο ,εκ μέρους του επικεφαλής της “Ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης  πολιτών”κ.Π.Μαντά ,λόγω της δικής του  απουσίας.

Ο πρώην δήμαρχος  κ.Π.Μαντάς,ερωτά στην επιστολή του τον πρόεδρο κ.Θ.Πλακοκέφαλο ,γιατί ενώ τον είχε ενημερώσει προσωπικά ότι θα απουσίαζε  και ενώ είχε την διαβεβαίωση ότι εκείνος θα μετέθετε την ημερομηνία του χθεσινού Δ.Σ,αυτός δεν το έκανε;

Καθώς ,κατηγόρησε τον δήμαρχο κ.Γ.Καμπύλη για παράνομη μετακίνηση εργαζομένων του Δασαρχείου Κυνουρίας από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, για να εκτελούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης χώρων αστικού πρασίνου στο Αστρος.

Στην συνέχεια ,αναφέρθηκε στην επιστολή του,για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς Άστρους,καθώς και σε πρόσφατα δημοσιεύματα φωτογραφιών από τις αποθήκες του δήμου…

Δείτε παρακάτω το σχετικό video ανάγνωσης της επιστολής και τις απαντήσεις που έδωσαν,ο πρόεδρος του Δ.Σ και ο νυν δήμαρχος.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης & Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Απάντηση προέδρου Δ.Σ & Δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη..

Τα “συμβούλια δεν γίνονται κατόπιν ραντεβού”, απαντάει ο πρόεδρος του Δ.Σ και θα απαντήσει αναλυτικά για το θέμα, όταν θα είναι παρών ο κ.Μαντάς.

Ο Δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης παίρνοντας τον λόγο,καλωσόρισε όλους τος προέδρους που παραβρέθηκαν στο χθεσινό Δ.Σ, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί με όλους χωρίς διακρίσεις  ,ανεξάρτητα από όποια παράταξη έχουν εκλεγεί ….Καθώς απάντησε στα λεγόμενα του κ.Π.Μαντά,ότι δεν μπορεί το Δ.Σ να περιμένει, πότε μπορεί να είναι παρών κάθε δ/σ,γιατί τα θέματα τρέχουν, θα πρέπει να συγκροτηθούν οι επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα, να βγουν τα ΦΕΚ να παρθούν οι  αποφάσεις  και να λειτουργήσει ο δήμος….Προσωπικά στον κ.Μαντά θα απαντήσει ο ίδιος στο επόμενο Δ.Σ

Δ.Σ της 8/9/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Α. Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. ΠΛΑΚΟΚΕΦΑΛΟ:

Κύριε Πρόεδρε, μια εβδομάδα πριν, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ, και πριν τη δημοσίευση της πρόσκλησης για τη σημερινή συνεδρίαση, σας ενημέρωσα προφορικά ότι θα ήταν δύσκολο για αρκετά μέλη της παράταξης μας και εμένα προσωπικά να παρευρισκόμαστε στο σημερινό ΔΣ, λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων.

Σας εξήγησα ότι είναι στο χέρι σας, να προσδιορίστε οποιαδήποτε άλλη ημέρα πριν ή μετά την Κυριακή 8/9 για τη συνεδρίαση, ώστε να διευκολύνετε την μεγαλύτερη δυνατή απαρτία και την παρουσία μας. Μου απαντήσατε ότι θα ορίσετε μια άλλη ημέρα.

Τελικά ορίσατε τη σημερινή.  Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν επιθυμείτε την παρουσία μας στη συνεδρίαση, σας παρακαλώ να εξηγήσετε τους λόγους που η σημερινή συνεδρίαση δεν ορίστηκε για την Παρασκευή 7/9 ή τη Δευτέρα 9/9 όπως με είχατε προσωπικά διαβεβαιώσει.

Σημειώνω ότι η σύγκληση του ΔΣ εντός του Σαββατοκύριακου, δεν δημιουργούσε κανένα θέμα στην αποστολή των εισηγήσεων ανάμεσα σε Παρασκευή ή Κυριακή ή Δευτέρα, άρα δεν μπορείτε να επικαλεστείτε αυτόν τον λόγο. Επίσης ο σχετικά επείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης δεν μπορεί να αποτελεί λόγο του ορισμού της Κυριακής, γιατί υπήρχε και η Παρασκευή.

Β. Προς τον Δήμαρχο κ.ΚΑΜΠΥΛΗ:

Κύριε Δήμαρχε, η εβδομάδα που πέρασε ήταν σαφώς εβδομάδα προσαρμογής και πρώτης επαφής της δημοτικής σας αρχής με τα αντικείμενα του Δήμου μας.

Χωρίς καμία διάθεση να σας προσγειώσω απότομα στα καθημερινά ζητήματα και προβλήματα για τα οποία πιστεύω ότι και εσείς έχετε την περίοδο ανοχής από όλους τους δημότες και από εμάς, οφείλω να ρωτήσω τα παρακάτω:

Α.  Όλοι είδαμε την εβδομάδα που πέρασε, εργαζόμενους του Δασαρχείου Κυνουρίας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ να εκτελούν εκτεταμένες εργασίες συντήρησης χώρων αστικού πρασίνου στο Αστρος. Μάλιστα δημοσιεύτηκαν και σχετικά διθυραμβικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από Δημοτικούς Συμβούλους πως ξεβρομίσατε το Αστρος .  Γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή η ανταλλαγή προσωπικού ανάμεσα σε δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, απαιτούνται όμως μια σειρά από διατυπώσεις (προγραμματική σύμβαση), οι οποίες  εξασφαλίζουν τη νομιμότητα της ανταλλαγής. Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για το οποίο νομίζω ότι έχετε και προσωπική γνώση εκ του αντικειμένου εργασίας σας.

Σας ερωτώ:

  1. Με ποια εργασιακή σχέση καταφέρατε να δημιουργήσετε αυτό το εναλλακτικό μοντέλο κοινωφελούς εργασίας και συνεργασίας ανάμεσα στο Δασαρχείο και το Δήμο?
  2. Είναι ενημερωμένες οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για το ημερήσιο πρόγραμμα απασχόλησης των εργαζομένων στο Δασαρχείο? Πού απασχολήθηκαν αυτοί οι εργαζόμενοι την εβδομάδα που μας πέρασε?
  3. Υπήρχε αρμόδιος προϊστάμενος που ενέκρινε και παρακολούθησε τις εργασίες?
  4. Υπήρχε η στοιχειώδης κάλυψη του προσωπικού για ατυχήματα και φθορές? Ποιος είναι ο αρμόδιος και από πού έχει οριστεί?
  5. Τα υλικά και τα αναλώσιμα που χρησιμοποιήθηκαν τα παραχώρησε ο Δήμος? Με ποια πρωτοβουλία και ποια διαδικασία?
  6. Υπάρχει προγραμματισμός για την συνέχιση των εργασιών σε άλλες κοινότητες του Δήμου μας, η ο σκοπός σας ήταν μόνο να ξεβρομίσετε το Αστρος και τον Πραστό?

Αν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός πρέπει να γίνει γνωστός.

Μπορεί να έχετε στόχο να λειτουργήσετε το δήμο ως «Ελεύθερη Ελλάδα». Όμως δεν μπορείτε. Στη χώρα μας εν έτη 2019 υπάρχει και λειτουργεί η εργατική νομοθεσία. Το εμπόριο εργαζομένων δεν είναι στο χέρι ούτε Δημάρχων, ούτε Προέδρων, ούτε υπαλλήλων του Δασαρχείου.

Β. Σε πρόσφατη επίσκεψη σας στη Νέα Λαϊκή Αγορά του Αστρους, αναφερθήκατε στην τοποθέτηση πινακίδων για την απαγόρευση της στάθμευσης στις εισόδους και εξόδους της Λαϊκής Αγοράς. Εκτιμούμε καταρχήν την αποδοχή της σημασίας ενός έργου για το οποίο είχατε επανειλημμένως εκφράσει την αντίθεση σας με την καταψήφιση των μελετών και τις υπογραφές για ακύρωση της μετακίνησης της αγοράς. Όσον αφορά όμως τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, πρέπει πρώτα να συμβουλευτείτε την τεχνική υπηρεσία του δήμου για την σύνταξη και έγκριση των απαιτούμενων μελετών και μετά να προβαίνετε σε εξαγγελίες για άμεσες ενέργειες. Σας ενημερώνουμε εμείς, ότι δεν πρόκειται για πρόκειται για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τουλάχιστον κάθε Παρασκευή. Η ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αποτελεσματική προεκλογικά για τη δημιουργία εντυπώσεων. Στην πράξη όμως πρέπει να ακολουθεί τις ενέργειες και όχι να προηγείται.

Γ. Τέλος, αναφορικά με  την απαράδεκτη ανακοίνωση σας για την κατάσταση των αποθηκών του Δήμου που συνοδεύεται με αναμεμιγμένες φωτογραφίες των αποθηκών φύλαξης χρήσιμου υλικού και οχημάτων, με τις αποθήκες φύλαξης του άχρηστου υλικού προς καταστροφή και κατεστραμμένων υλικών προς ανακύκλωση, ρωτήστε την οικονομική υπηρεσία για το πώς απομακρύνεται και ανακυκλώνεται το άχρηστο υλικό του Δήμου. Οι υπεύθυνοι που επικαλείστε, είναι εργαζόμενοι του Δήμου, έχουν διοικητική ιεραρχία και υπάγονται από 1-9-2019 στον δικό σας διοικητικό έλεγχο. Είστε Δήμαρχος, αν δεν το έχετε καταλάβει.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό της λειτουργίας του Δήμου, την διατύπωση των στόχων σας και των πρώτων ενεργειών για την επίτευξη τους, θα έχετε ως νέα δημοτική αρχή την καθιερωμένη περίοδο χάρητος που αντιστοιχεί.

Σε ενέργειες όμως που εκτιμούμε ότι είναι από παράνομες έως προκλητικές για όλους, θα είμαστε εδώ για να ασκούμε τον έλεγχο όπως μας εντέλει η νωπή λαϊκή εντολή.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here