Ευχές του Περιφερειάρχη για τις ημέρες του Πάσχα & Άλλα νέα…

0
Ευχές του Περιφερειάρχη για τις ημέρες του Πάσχα

Posted: 24 Apr 2021 04:18 AM PDT

“Εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φωτίζει πάντα τη ζωή μας και να χαρίζει ανθρωπιά και ελπίδα! Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!” είναι οι ευχές που απευθύνει στους πολίτες για τις ημέρες, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία covid 19 στην χώρα μας -και όχι μόνο- θα πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου

Posted: 24 Apr 2021 12:09 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, έως τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 63.
Αναλυτικά, καταγράφηκαν:
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 9
Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 19
Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 15
Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ 13
Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 7

Αίτημα ΓΕΠΟΕΤ για παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών

Posted: 24 Apr 2021 04:16 AM PDT

Την παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών ζητά η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ). Το σχετικό αίτημα της ΓΕΠΟΕΤ διατυπώνεται σε έγγραφό της προς της ΕΝΠΕ και τους Περιφερειάρχες σε όλη την επικράτεια και κοινοποιείται και στον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Δείτε εδώ τη σχετική επιστολή.

Απολύτως θετικός ο Περιφερειάρχης στην ανάδειξη του χώρου στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης

Posted: 24 Apr 2021 04:10 AM PDT

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει πρωτοβουλία και συλλογή υπογραφών από φορείς και πολίτες της Αρκαδίας, με αίτημα την αποκατάσταση και την ανάδειξη των αιθουσών που υπάρχουν στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως κρατητήρια κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, αλλά και του εμφυλίου σπαραγμού που ακολούθησε.
Όπως έχει προαναφερθεί, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, είναι απολύτως θετικός, όσον αφορά την ανάδειξη του εν λόγω χώρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συμβάλλει οικονομικά προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες σωστικές εργασίες.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών του ΕΚΠΑ για στελέχη ΟΤΑ

Posted: 24 Apr 2021 02:26 AM PDT

Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών για αιρετούς και στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης υλοποιεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Σχετικά με το εν λόγω πρόγραμμα, τίτλος του οποίου είναι “Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων” ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος επίσης στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Περισσότερο πληροφοριακό υλικό για ενδιαφερόμενα αυτοδιοικητικά στελέχη είναι διαθέσιμο εδώ.

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 24 Apr 2021 02:20 AM PDT

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή 23 Απριλίου.
Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε:

  • το πρακτικό δημοπρασίας για την ανάθεση της παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΡΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΜΕΑΣ», με προϋπολογισμό: 300.000,00 €,
  • το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 86, ΚΡΟΚΕΕΣ–ΜΟΛΑΟΙ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ»
  • την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης με τίτλο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Χάνια – Κροκεές – Μονεμβάσια, στο Νομό Λακωνίας», στο Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου 2014-2020.
  • τους όρους της διακήρυξης για τη δημοπρασία του έργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ/ΕΛΑΙΑΣ»
  • το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑΣ – ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΘΟΥΡΙΑ ΚΑΙ 82ΗΣ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΟΜΒΟΣ ΜΟΡΕΑ»), προϋπολογισμού κατά τη μελέτη 600.000,00 €
  • το πρακτικό δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ» Προϋπολογισμού: 350.000,00 €
  • το πρακτικό δημοπρασίας ανάδειξης προσωρινού μειοδότη του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΑΓ.ΠΕΤΡΟ ΠΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ (ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ)» Προϋπολογισμού: 150.000,00 €
  • την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας για το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here