Ευχές του περιφερειάρχη για τις ημέρες & Άλλα νέα…

0
Εργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Posted: 12 Mar 2021 01:15 PM PST

Με την τελική στρώση αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα, στην εθνική οδό Τσακώνα – Καλό Νερό -μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην περιοχή του Ριζόμυλου-, η Π.Ε. Μεσσηνίας ολοκλήρωσε τις ασφαλτικές εργασίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο εθνικό δίκτυο του νομού.

Η ασφαλτόστρωση στον δρόμο Τσακώνα – Καλό Νερό, αφορά το μήκους 2 χιλιομέτρων τμήμα από την διασταύρωση του Λουτρού έως το Ζευγολατιό και πλέον απομένει για την ολοκλήρωση του έργου η διαγράμμιση του οδοστρώματος στις θέσεις παρέμβασης.

Συνάντηση στην Π.Ε. Μεσσηνία για το αρδευτικό Αγίας Σωτήρας – Πανιπερίου

Posted: 12 Mar 2021 01:12 PM PST

Τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα αρδευτικά δίκτυα της περιοχής Αγίας Σωτήρας και  Πανιπερίου καθώς και τις δυνατότητες παρεμβάσεων για την συντήρηση και βελτίωση της λειτουργικότητάς τους εξετάστηκαν σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, σε σύσκεψη στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο.

Οπως σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια στοχεύει στην ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής γι’ αυτό και αναλαμβάνει, σε επίπεδο νομού, την συντήρηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων (αρδευτικά έργα, γεωτρήσεις κλπ.) αλλά και την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων.

Για την συγκεκριμένη περιοχή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τοποθέτηση στεγάστρου 26×24 μέτρων στην υπάρχουσα τετραθάλαμη δεξαμενή της Αγίας Σωτήρας, καθώς υπάρχει σχετική μελέτη, με στόχο την ελαχιστοποίηση των απωλειών αρδευτικού ύδατος και την αποτροπή ανάπτυξης υδρόβιων φυτών, προκειμένου να αποφευχθούν φραγές στο αρδευτικό δίκτυο.

Στη σημερινή σύσκεψη, παρουσία και του διευθυντή ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκου Σκούλικα, μετείχαν ο πρόεδροςτης προσωρινής Διοικούσας επιτροπής του κλειστού αρδευτικού Αγίας Σωτήρας Κώστας Κουλουμέντας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πανιπερίου Ανδρέας Χριστόπουλος.

Αυτοψία στο αντιπλημμυρικό έργο στον Μαψό

Posted: 12 Mar 2021 01:10 PM PST

Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην διασταύρωση του δρόμου στο Μαψό με την εθνική οδό Κορίνθου – Αργους, τόσο στον δρόμο, όσο και στο παρακείμενο ρέμα, επιθεώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Κορινθίας – Αργολίδας Χάρης Βυτινιώτης.

Στο συγκεκριμένο σημείο, όπου η κακοκαιρία “Ζορμπάς” τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, γίνεται κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου, με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ.

Ικανοποιημένος για το εν λόγω έργο δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μαψού Χ. Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες για το ενδιαφέρον της περιφερειακής Αρχής να δοθεί λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς -όπως σημείωσε- στο συγκεκριμένο ρέμα καταλήγουν πολλά μικρότερα ρέματα από περιοχές όπως τα Αθίκια και το Χιλιομόδι με συνέπεια να πλημμυρίζει συνιστώντας κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές και για περιουσίες.

Θέματα του Λιμενικού σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Posted: 12 Mar 2021 01:07 PM PST

Θέματα που αφορούν το Λιμενικό Σώμα απασχόλησαν τη συνάντηση που ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής είχε χθες Πέμπτη 11 Μαρτίου με τον πλωτάρχη (ΛΣ) Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την στήριξη της περιφερειακής Αρχής στο έργο που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα.

Καταγράφηκαν 120 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου

Posted: 12 Mar 2021 01:06 PM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.405.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Μαρτίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 51,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 521 (67,4% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.472 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 464 (ημερήσια μεταβολή -7,39%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 417 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 49, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.986 θάνατοι. Το 95,8% είχε

υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 120 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 5.386.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 30, στην Π.Ε. Αρκαδίας 18, στην Π.Ε. Κορινθίας 57, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 12.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 159 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 19, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 27, Παναρκαδικό Τρίπολης 25, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 51 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 27 (τα 3 σε ΜΕΘ).

Ευχές του περιφερειάρχη για τις ημέρες

Posted: 12 Mar 2021 01:05 PM PST

“Καλή Τυρινή και Καθαρή Δευτέρα” είναι οι ευχές που απευθύνει για τις ημέρες προς τους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που έχει επιβάλει η πανδημία covid 19 στην χώρα μας -και όχι μόνο- θα πρέπει οι πολίτες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Σημαντική αύξηση της απορρόφησης του ΠΕΠ παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, επίσκεψη αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 12 Mar 2021 01:03 PM PST

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει τον τελευταίο χρόνο η απορρόφηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου των πιστώσεων του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του έργων που υλοποιούνται μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του εν λόγω υπουργείου Δημήτρη Σκάλκο- επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου την Αρκαδία, όπου μαζί με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, επισκέφθηκε το έργο παράκαμψης των Δολιανών, στον δρόμο Τρίπολης – Αστρους, ενώ στη συνέχεια μετείχε σε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή αιρετών, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο περιφερειάρχης, στον χαιρετισμό του επισήμανε το κρίσιμο -όπως το χαρακτήρισε- έργο που επιτελείται από τους Γ. Τσακίρη και Δ. Σκάλκο “για το κλείσιμο του παλιού και το ‘χτίσιμο’ του νέου ΕΣΠΑ”, ενώ εκτίμησε ότι με την μεταβολή που τελικά επήλθε στο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις “μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν διπλασιαστεί τα εργοτάξια σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Εξέφρασε δε ευχαριστίες για την συνδρομή που, όπως είπε, παρέχουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο αναπληρωτής υπουργός και ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στις δικές τους δηλώσεις, στον τόπο του πιο πάνω έργου -παρουσία, μεταξύ άλλων, και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Γιώργου Καμπύλη, του προϊσταμένου της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη και του διευθυντή Τεχνικών Εργων της έδρας Γιώργου Μουταφίδη- ο Γ. Τσακίρης και ο Δ. Σκάλκος, από την πλευρά τους, ανακοίνωσαν ότι το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 θα διαθέσει στις Περιφέρειες πιστώσεις αυξημένες κατά 30% συγκριτικά με το προηγούμενο.

Ιδιαίτερα στάθηκαν, επίσης, στις σημαντικές επιδόσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά τον τελευταίο χρόνο όσον αφορά την απορρόφηση πιστώσεων του ΠΕΠ και επισήμαναν ότι το νέο ΕΣΠΑ θα εστιάσει σε μικρά έργα που καλύπτουν τοπικές ανάγκες και συνδυάζουν διαφορετικές προτεραιότητες, τα οποία θα πρέπει να έχουν σημαντικό πράσινο αλλά και ψηφιακό αποτύπωμα, συμβάλλοντας παράλληλα στη σύγκλιση των Περιφερειών της Ευρώπης.

Στη συνέχεια, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μετέβησαν στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, όπου μετείχαν σε ευρεία σύσκεψη στην οποία εξετάστηκαν καταλεπτώς τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η εξέλιξή τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας και Λακωνίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και Θεόδωρος Βερούτης, υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός και ο γ.γ. Ανάπτυξης -συνοδευόμενοι από τους αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο και Πρόνοιας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, καθώς επίσης και τον δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη, όπως και τον προϊστάμενο της ΕΥΠΕΔ Πελοποννήσου Αντώνη Ψαράκη- είχαν επισκεφθεί την Κερασίτσα της Τρίπολης όπου υλοποιείται δομή φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Τρίπολης.

Η εικόνα του κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 12 Mar 2021 01:00 PM PST

Σε τηλεσύσκεψη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και οι ομόλογοί του από την υπόλοιπη χώρα, το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε ενημέρωση των περιφερειαρχών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας της covid-19 στην Ελλάδα και γνωστοποιήθηκαν οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποιήθηκε ότι όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθεί να υφίσταται πρόβλημα στην Κορινθία και την Αργολίδα -όπου πάντως διαφαίνονται τάσεις μείωσης-, σημαντικά μικρότερο στην Αρκαδία κι ακόμα μικρότερο, τελικά, στη Μεσσηνία, ενώ ως καλή εμφανίζεται η κατάσταση στην Λακωνία.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι χρειάζεται να υπάρχει προσοχή σε ελέγχους εργατών γης, ρομά και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών. Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα όποια μέτρα της πολιτείας, δεδομένου ότι διαφαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του τιτάνιου αγώνα εναντίον του κορονοϊού, θα πρέπει να έχουν οριστικό χαρακτήρα και να αποφεύγεται η λύση του αποκαλούμενου “ακορντεόν”.

Σύμβαση για αποκατάσταση της μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ στη Μούρα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 12 Mar 2021 12:58 PM PST

Τη σύμβαση για το έργο αποκατάστασης των κελλιών στο κτηριακό συγκρότημα της μονής Ταξιάρχη Μιχαήλ της Μούρας Παλαιοχωρίου, στην Κυνουρία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη του έργου στο εν λόγω συμφωνητικό ανέρχεται σε 2.058.306,35 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here