Η άλλη όψη του νομίσματος ή αλλιώς ΟΛΗ η αλήθεια σχετικά με τους απλήρωτους λογαριασμούς στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας στην Βόρεια Κυνουρία.

0

Ο Δήμαρχος για να δημιουργήσει εντυπώσεις αναφέρεται εντέχνως σε ανάρτησή του μόνο στις οφειλές της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και όχι στα έσοδά της, τα οποία τις υπερκαλύπτουν.

Το σύνολο των εσόδων για το έτος 2019, από τότε που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, ανέρχεται στο ποσό των 79.000 ευρώ. Αναλυτικότερα τα έσοδα αυτά προέρχονται από:

α) την Γ’ και την Δ’ Τακτική Επιχορήγηση, ύψους 49.000 ευρώ,
β) το ταμειακό υπόλοιπο 15.000 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς
γ) την Έκτακτη Επιχορήγηση, ύψους 3.000 ευρώ και
δ) την Έκτακτη επιχορήγηση για κάλυψη δαπανών θέρμανσης, ύψους 12.000.

Σίγουρα οι ανάγκες της Σχολικής Επιτροπής δεν καλύπτονται από τις Τακτικές Επιχορηγήσεις, δηλαδή τα χρήματα από το Κράτος δεν είναι αρκετά και γι’αυτό τον λόγο ήταν ανέκαθεν ελλειμματική όπως και όταν την παραλάβαμε.

Πολιτική μας επιλογή ήταν να καλυφθούν πρώτα οι ανάγκες των μαθητών οι οποίες εκφράζονταν από τα αιτήματα των Διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του κάθε σχολείου.

Υπάρχει κάποιος που θα επέλεγε να πληρώσει πρώτα την ΔΕΗ και μετά το πετρέλαιο θέρμανσης; Τον ΟΤΕ αντί για τους σχολικούς τροχονόμους; Όλα δεν μπορούσαν να γίνουν. Οι προτεραιότητες οι δικές μας ήταν αυτές. Εσείς μπορείτε να διαφοροποιηθείτε. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια εις βάρος της μαθητικής κοινότητας.

Πέτρος Σαβούρδος

Πρώην Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here