Η ετοιμότητα της Π.Ε. Αρκαδίας για τον κορωνοϊό αντικείμενο σύσκεψης σήμερα Δευτέρα στην Περιφέρεια & Άλλα δελτία τύπου

0

Η εξάπλωση και στην Ελλάδα του κορωνοϊού συνιστά “ένα σοβαρό υγειονομικό πρόβλημα το οποίο μετά βεβαιότητος μετεξελίσσεται σε οικονομικό πρόβλημα και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε αυτό να μη γίνει συντριπτικό για την οικονομία της χώρας”.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προς τους εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Αρκαδίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου, στην Τρίπολη, με αντικείμενο τον συντονισμό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων θεμάτων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στην εν λόγω σύσκεψη, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο,έλαβαν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Αρκαδίας, δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι των Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγων, ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και εκπρόσωποι άλλων φορέων του νομού.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, απευθυνόμενος στους μετασχόντες στη σύσκεψη, “δεν χρειάζεται πανικός, αλλά σοβαρότητα και πειθαρχία στις οδηγίες που εκπορεύονται από το αρμόδιο υπουργείο”, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι “τα σχολεία μπορούν να κλείσουν μόνο με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας”.

Σύσκεψη για μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεθαύριο Τετάρτη στην Τρίπολη

Ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού συγκαλείται  μεθαύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στην Τρίπολη, στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης, παρουσία και του αρμόδιου για θέματα Υγείας και Πρόνοιας αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων σχετικά με μέτρα πρόληψης στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον νέο κορωνοϊό.

Στην σύσκεψη έχουν κληθεί να μετάσχουν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της έδρας, οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων, οι γιατροί δημόσιας υγείας του ΕΣΥ και των πιο πάνω Διευθύνσεων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας έδρας.

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Πελοποννήσου

Συνολικά 45 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου.

Η επιτροπή, ειδικότερα, θα συνεδριάσει στις 10 το πρωί στην Τρίπολη, στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η ημερήσια διάταξη των θεμάτων είναι η εξής:

Θέματα ημερήσιας διάταξης

Συμφωνητικό για αρδευτικά έργα στην Π.Ε. Αρκαδίας

Στην υπογραφή δύο εργολαβικών συμφωνητικών, για έργα που αφορούν την Π.Ε. Αρκαδίας, προέβη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, το ένα συμφωνητικό αφορά το έργο αντικατάστασης και επέκτασης ανοιχτών αγωγών μεταφοράς νερού στο Δάρα του Δήμου Τρίπολης και στο Πράσινο του Δήμου Γορτυνίας, συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 90 ημέρες.

Το δεύτερο συμφωνητικό αφορά το έργο κατασκευής τοίχου αντιστήριξης στον δρόμο Πλατάνα – Στόλος, από τη διασταύρωσή του με την επαρχιακή οδό Τρίπολη – Αστρος.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 24.000 ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 60 ημέρες.

Σύμβαση της Περιφέρειας με την “Πελοπόννησος” Α.Ε.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.

Προγραμματική σύμβαση ύψους 500.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Πελοπόννησος” Α.Ε. υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.

Η σύμβαση αφορά την παροχή υπηρεσιών τεχνικών συμβούλων στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της έδρας.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα εντολή για την εκταμίευση συνολικής πίστωσης 165.644,20 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης.

Η εν λόγω πίστωση προορίζεται για πληρωμές έργων, υπηρεσιών και προμηθειών.

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας τον περασμένο Ιανουάριο

Περιφερεια Πελοποννήσου

Δημοσιοποιούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στοιχεία εκτέλεσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων για τον περασμένο Ιανουάριο, από την 1η μέχρι και την 31η του συγκεκριμένου μήνα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014, η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει στην ιστοσελίδα που διατηρεί, καθώς και στο πρόγραμμα “Διαύγεια”, στοιχεία για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού της, μετά το πέρας κάθε ημερολογιακού μήνα.

Τα στοιχεία περιγράφουν αναλυτικά στο σκέλος των εσόδων τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και στο σκέλος των εξόδων τα προϋπολογισθέντα, τα ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου.

Αναλυτικά, τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων της Περιφέρειας τον περασμένο Ιανουάριο είναι τα εξής:

Εκτέλεση προϋπολογισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here