Η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά τα μέτρα για τον κορωνοϊό & Άλλα δελτία τύπου

0

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με αντικείμενο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό προς τους περιφερειάρχες, στη συνάντηση που είχε χθες Τετάρτη μαζί τους, στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα την επιδημία του κορωνοϊού,

Στην σύσκεψη -στην οποία, μεταξύ άλλων, μετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Υγείας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο γενικός διευθυντής Υγείας της έδρας, όπως επίσης και το σύνολο των διευθυντών των Υπηρεσιών Υγείας από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες- δόθηκαν οδηγίες για την οργάνωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στην έδρα και στις 5 Π.Ε.

Συγκεκριμένα, όπως τονίστηκε από τον περιφερειάρχη, “όλες οι υπηρεσίες και όλα τα συλλογικά όργανα της Περιφέρειας θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους, θα συνεχίσουν να γίνονται όλες οι συσκέψεις, με την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων προστασίας φυσικά. Σε κάθε περίπτωση οι υπηρεσίες πρέπει να εμπνέουν σοβαρότητα, συνέπεια, αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία”.

Σημειώνεται ότι κάθε πρωί στις 9 θα πραγματοποιείται στην έδρα της Περιφέρειας σύσκεψη των γενικών διευθυντών, υπό τον περιφερειάρχη ή τον αναπληρωτή του, στην οποία θα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης με βάση και τις αναφορές που θα έρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στο πλαίσιο που διαμορφώνεται από τη νέα κατάσταση, ο περιφερειάρχης εξουσιοδότησε τους αντιπεριφερειάρχες να κάνουν τις αναγκαίες μετακινήσεις στο προσωπικό, ώστε να υπάρξει στοιχειώδης λειτουργία των υπηρεσιών.

Ο Π. Νίκας επανέλαβε ότι διατίθενται προς τις υπηρεσίες όσες πιστώσεις απαιτούνται για την προμήθεια μέσων αντιμετώπισης της κατάστασης, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι αγοράστηκαν 500 κιλά απολυμαντικό υγρό και υπάρχει πρόβλεψη για περαιτέρω προμήθεια εφόσον προκύψει ανάγκη. Εξ άλλου, σε κάθε κτήριο θα υπάρχει αρμόδιος υπάλληλος που θα ελέγχει την είσοδο και θα δίνει οδηγίες για μέτρα αυτοπροστασίας των εισερχομένων.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης, κάλεσε τους διευθυντές “να τεθούν επικεφαλής της προσπάθειας για να είναι ανοιχτές οι υπηρεσίες και να υπάρχει ευρυθμία”. Παράλληλα, τους κάλεσε να θέσουν σε γνώση των υπαλλήλων το πρόσφατο νομοθετικό διάταγμα σχετικά με τα δικαιώματά τους όσον αφορά τις άδειες για την φύλαξη των παιδιών τους κλπ.

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Συνεδρίασε η Επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου, στην Τρίπολη, η γνωμοδοτική επιτροπή για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Τη συνεδρίαση, που υπό την πρόεδρο της Επιτροπής, περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, έγινε στο  κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος επισήμανε την σημασία του ποιοτικού χαρακτήρα των προγραμματιζόμενων εκδηλώσεων.

“Θα διατεθούν αρκετά χρήματα και θα είναι εκδηλώσεις ποιότητας, που θα αφήσουν αποτύπωμα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι θα είναι “εκδηλώσεις λόγου αλλά και τέχνης, ντοκιμαντέρ, εκδόσεις, επανεκδόσεις, θεατρικά έργα, συντήρηση ή ανακατασκευή χώρων όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, χρηματοδότηση εκδρομών σχολείων σε ιστορικούς τόπους και σε μουσεία, καθώς και ομιλίες για να φωτιστούν γεγονότα που δεν έχουν φωτιστεί μέχρι σήμερα”.

Ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια θα πορευτεί μόνη της  στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς όπως τόνισε- “είναι πολλοί οι φορείς που θέλουν να συμμετέχουν και ως εκ τούτου αποβαίνει εξαιρετικά δύσκολος ο συντονισμός. Ωστόσο όπου της ζητηθεί θα προσφέρει την βοήθειά της” κατέληξε ο Π. Νίκας, σημειώνοντας ότι “θα καταβάλλεται προσπάθεια οι απόψεις της Επιτροπής να γίνονται αποδεκτές στον βαθμό που θα έχει δυνατότητα η Περιφέρεια”.

Ψηφίσματα από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον κορωνοϊό και τους δασικούς χάρτες

Περιφερειακό Σύμβουλιο

Δύο ψηφίσματα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Το ένα ψήφισμα αφορά το θέμα του κορωνοϊού και με αυτό ζητείται από την πολιτεία η λήψη μέτρων και η στελέχωση των υποδομών υγείας για την αντιμετώπιση της διάδοσης της νόσου.

Το δεύτερο ψήφισμα αφορά το θέμα των δασικών χαρτών και με αυτό το σώμα καλεί την πολιτεία να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να στελεχώσει επαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here