Η ιστορική μάχη των Βερβένων καθιερώνεται με το υπ. αριθ. 110/2020 Προεδρικό Διάταγμα ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Βερβένων

1

Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια με επίμονες και άκαρπες προσπάθειες από πολλούς Αρκάδες, πλέον όμως η ιστορική μάχη των Βερβένων καθιερώνεται με το υπ. αριθ. 110/2020 Προεδρικό Διάταγμα ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Κοινότητα Βερβένων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας Νομού Αρκαδίας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Πρόεδρο των Βερβένων Νίκο Καρκούλη, που είχε το όραμα και άσκησε κάθε πίεση για την υλοποίηση του και τον ευχαριστώ θερμά για την δημόσια αναγνώριση της δικής μου συμβολής. Εγώ, από την πλευρά μου, οφείλω να ευχαριστήσω τον τέως Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο καθώς ήταν ο μόνος που ουσιαστικά ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε την διαδικασία, μετά από τη παρέμβαση και παράκληση μου.

Οι μάχες των Βερβένων, αλλά και των Δολιανών, είχαν ιδιαίτερη σημασία για την εξέλιξη της Επανάστασης, καθώς έφεραν 2 συντριπτικές ήττες για τους Τούρκους και άνοιξαν επί της ουσίας το δρόμο για την Άλωση της Τριπολιτσάς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναμφισβήτητα το “στρατόπεδο των Βερβένων” έπαιξε καταλυτική σημασία για την οργάνωση και επιτυχία του απελευθερωτικού αγώνα . Από το “στρατόπεδο των ιστορικών Βερβένων” άρχισε ουσιαστικά και στρατιωτικά η απελευθέρωση της πατρίδας μας.
    Συγχαρητήρια στον πρόεδρο Ν. Καρκούλη, που με πολύ μόχθο κατάφερε το αυτονόητο με καθυστέρηση διακόσιων χρόνων, κάτι που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε για όλα τα μνημεία μας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here