Η Λαϊκή Συσπείρωση για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, για το ΤΑΠ ΤοΚ & το Αθήναιο

0

Να συντονίσουμε τον αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα του Μαίναλου του Ταΰγετου του Λύκαιου όρους …..

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το αγωνιστικό κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Κοσμά και των Καρυών (Αράχοβας) για τη σωτηρία του Πάρνωνα από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων  με την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών από τον Άγιο Πέτρο και τα Βούρβουρα ως τον Μαλέα και τον Καβομαλιά.

Είναι ελπιδοφόρο και μπορούμε να τους σταματήσουμε, αν βγουν στο προσκήνιο οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό, όλος ο λαός, διεκδικώντας ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση των αντιπεριβαλλοντικών νόμων, καμιά άδεια σε ιδιώτες για ΑΠΕ στη περιοχή.

Καλούμε τους προέδρους και τα Κοινοτικά Συμβούλια των χωριών κάθε Δημοτικό Σύμβουλο που σέβεται τον εαυτό του και αγαπά τον τόπο του, να συστρατευτούμε με αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα στο Κοσμά.

Να συντονίσουμε τον αγώνα παντού σε όλους τους ορεινούς όγκους στη Πελοπόννησο.

Αυτοί καίνε τα δάση μας και ευθύνονται για τις καταστροφές που γίνονται.

Εμείς συντονιζόμαστε στων αγώνα για τη σωτηρία του Πάρνωνα του Ταΰγετου του Μαίναλου του Λύκαιου όρους του Κτενιά όλων των όμορφων βουνών μας.

Λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε αυτά τα κυβερνητικά και επιχειρηματικά σχέδια.

700.000 ευρώ διεκδικούν δυο πρώην στελέχη του ΤΑΠ ΤοΚ για υπηρεσίες που θα προσέφεραν!!! το 2021, το 2022 και το 2023.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26 Μάη 2021 συζητήθηκε επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ΤΑΠ ΤοΚ.

Δεν κατατέθηκαν στο Πε.Συ.Π. τα παραδοτέα εννέα συμβάσεων με εταιρείες οικογενειακού περιβάλλοντος μέλους της πρώην Διοίκησης του ΤΑΠ ΤοΚ αξίας πάνω από 400.000 ευρώ.

Έχουν περάσει δυο μήνες από την κατάθεση αίτησης παράδοσης των παραδοτέων, ο κανονισμός λειτουργίας του Πε.Συ.Π. προβλέπει εντός μηνός να δίνονται. Δηλώθηκε ότι θα μας παραδοθούν για να δούμε την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη αξίας 400.000 ευρώ. Οψόμεθα.

Ανακοινώθηκε όμως και το εξωφρενικό. Δυο μέλη της πρώην Διοίκησης του ΤΑΠ ΤοΚ που είχε διορίσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και έπαιρναν 5.000 ευρώ μισθό το μήνα και με τα παρεπόμενα έφταναν 100.000 ευρώ το χρόνο για τον καθένα, διεκδικούν από την Περιφέρεια με αγωγή 700.000 ευρώ για αυτά που θα έπαιρναν!!! το 2021, το 2022 και το 2023, αν δεν τους άλλαζαν από τη Διοίκηση. Διεκδικήσεις που είχε προαναγγείλει μάλιστα – άραγε με ποια ιδιότητα; – ο τέως Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση του Πε.Συ.Π. στις 25-1-2021.

Είναι και αυτά κάποια στοιχεία, που αποδεικνύουν γιατί πρέπει να κλείσουν οι χθεσινές αμαρτωλές Αναπτυξιακές Εταιρείες Δήμων και Περιφερειών, που μετονομάζονται τώρα σε Αναπτυξιακούς Οργανισμούς δηλαδή που λέει και ο λαός μας «άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς».

Να ενισχυθούν με προσωπικό και μέσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για να γίνεται το έργο μακριά από τα διάφορα τρωκτικά των δήθεν αναπτυξιακών, των ΜΚΟ, ΚοινΣΕΠ και ΣΙΑ.

1 Ιούνη 2021

Καμιά επανάπαυση – Κανένας εφησυχασμός στο Αθήναιο και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι θετικό, που το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης ομόφωνα απορρίπτει την εγκατάσταση στο Αθήναιο εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών από σάπια κρέατα, ψόφια ζώα, υπολείμματα σφαγείων και κρεοπωλείων, αφού είναι γνωστές οι επιπτώσεις, είναι νωπές στην Ηλεία από την δραστηριότητα της ίδιας μάλιστα εταιρείας.

Μπορεί να αναγκάστηκαν από το γενικό ξεσηκωμό πρώην και νυν στη Περιφερειακή Αρχή να αναδιπλωθούν και να λένε τώρα όχι.

Όμως όλοι γνωρίζουμε τους σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή που ήδη ξεδιπλώνονται. Εκτός από το σκουπιδοεργοστάσιο – ΧΥΤΥ για τη διαχείριση των απορριμμάτων όλης της Πελοποννήσου και όχι μόνο, έχουν σχεδιάσει και τις συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες. Επεξεργασία αποβλήτων πτηνοτροφικών μονάδων (κοτσιλιά) τυροκομείων (λάσπη και τυρόγαλα) βιοαέριο, καύση σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας, ΑΠΕ κλπ.

Μπορεί να αναδιπλωθούν αλλά θα επανέλθουν καλύτερα προετοιμασμένοι και για όλα.

Είναι κοινό μυστικό ότι, οι κάθε λογής επιχειρηματίες συζητούν αυτούς τους σχεδιασμούς τους με τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες. Κάποιοι αυτοαποκαλύπτονται  κι’ όλας. Ο κόσμος το έχει τούμπανο. Είναι μικρός ο τόπος και γνωριζόμαστε όλοι με όλους. Κάποια τα διαρρέουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.

Γι’ αυτό εμείς λέμε:

Καμία επανάπαυση – Κανένας εφησυχασμός.

Μπορούμε και τώρα στο και πέντε να τους εμποδίσουμε, να τα αποτρέψουμε.

Χρειάζεται όμως αγώνας με καθαρό πλαίσιο πάλης με στόχους και αιτήματα που θα αφορούν την καρδιά και το σύνολο των προβλημάτων.

Απαιτείται οργάνωση του λαού σε κάθε χωριό και συντονισμός σε επίπεδο περιοχής, μακριά από αυτούς που ευθύνονται για αυτές τις εξελίξεις, που τα ήξεραν και δεν μίλαγαν, πολύ περισσότερο αν τα σχεδίασαν και τα υλοποίησαν.

Εμείς σε ένα τέτοιο αγώνα, θα είμαστε στη πρώτη γραμμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here