Η μετά κορονοιού εποχή και οι επιπτώσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά στις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες του δήμου μας.

0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοράλλης

Με την ευκαιρία της παρακάτω πρότασης την οποία βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα και κινείται στα πλαίσια μιας λογικής που αρκετοί από εμάς, που αγαπάμε τον αθλητισμό και βλέποντας μπροστά, το έχουμε σκεφτεί και συζητήσει μεταξύ μας, γνωρίζοντας ότι αντικειμενικά και προοδευτικά σκεφτόμενοι, κάποια στιγμή οι περισσότεροι θα καταλάβουν, πιο είναι το ορθό και τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να ξεφύγουμε από το τέλμα που έχει περιέλθει ο αθλητισμός στον Δήμο μας, χωρίς να μπορέσει να οργανωθεί μέχρι σήμερα, πάνω σε σύγχρονα δεδομένα και αποτελεσματικά.

Ενδεχομένως έπρεπε να εφευρεθεί κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα και ίσως ο Κορονοιός να είναι μία τέτοια ευκαιρία, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε για να ξεφύγουμε από την μιζέρια, την οπισθοδρόμηση και την τελματοποίηση, στην οποία νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι έχει περιέλθει ο Αθλητισμός στον Δήμο μας.

Έτσι η πρόταση για την σταδιακή ενοποίηση των σωματείων στο ποδόσφαιρο είναι στην σωστή κατεύθυνση με μακροπρόθεσμο στόχο την δημιουργία μίας ομάδας, με παράλληλα την ύπαρξη οργανωμένων ακαδημειών, ρόλο τον οποίο μπορούν να παίζουν κάποιες από τις υπάρχουσες ομάδες του Δήμου, πράγμα το οποίο θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Εκείνο που πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί έμφαση, είναι ότι θα πρέπει να ενοποιηθούν στο μέλλον και οι υπάρχουσες ομάδες στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, αλλά και την δημιουργεία νέων αθλητικών τμημάτων, όπως τέννις, ιστιοπλοΐας, πόλο, ποδηλασίας, στίβου, κολύμβησης και οτιδήποτε άλλο μπορεί να οργανωθεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ανάγκες του Δήμου μας, σε συνδιασμό με τον τουρισμό και την ενδεχόμενη ανάπτυξης του Αθλητικού Τουρισμού, που μπορεί να αποτελέσει, έναν βασικό παράγοντα αύξησης του εισοδήματος του Δήμου μας.

Με βάσει τα παραπάνω σαν μιά πρώτη συνολική πρόταση για την Ανάπτυξη του Αθλητισμού στον Δήμο μας, προτείνω, όπως ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση συνολικά με τα κατά τόπους σωματεία και τους ανθρώπους, οι οποίοι ασχολούνται μέχρι σήμερα. Βάσει των συμπερασμάτων αυτών, η Αθλητική Επιτροπή του Δήμου, θα αναλάβει την εκπόνηση ενός προγράμματος για την Ανάπτυξη του Αθλητισμού και την υλοποίηση του προγράμματος στον Δήμο μας.

Τα παραπάνω αποτελούν τις προσωπικές μου σκέψεις και πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν μια καλή βάσει για την περαιτέρω ανάπτυξη του Αθλητικού προϊόντος στον Δήμο μας, που είναι το ζητούμενο για την εξέλιξη της κοινωνίας μας στα νέα δεδομένα. Ελπίζω να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να αρχίσει ένας πραγματικός διάλογος, χωρίς προκαταλήψεις με στόχο την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, αλλά κυρίως των παιδιών μας !!!

Η μετά κορονοιού εποχή και οι επιπτώσεις στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και ειδικά στις τοπικές ποδοσφαιρικές ομάδες του δήμου μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ