Η συντοπίτισσά μας Ιωάννα Λυτρίβη από το Κορακοβούνι, νέα υφυπουργός Παιδείας.

0

Η συντοπίτισσά μας Ιωάννα Λυτρίβη τέταρτη στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, είναι πλέον η νέα υφυπουργός Παιδείας, σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το βιογραφικό της Ιωάννας Λυτρίβη

Η Ιωάννα Λυτρίβη γεννήθηκε στο Κορακοβούνι Κυνουρίας, στην Αρκαδία το 1982. Είναι πολιτικός επιστήμονας με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, από όπου έλαβε και το μεταπτυχιακό της δίπλωμα. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), κατά την τετραετία 2019-2023, συνέβαλε στη ανάδειξη των ποιοτικών διαστάσεων του πεδίου της δια βίου εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής σταδιοδρομίας.

Την ίδια περίοδο, διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Κατάρτισης της ΕΕ (European Training Foundation) και εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Συμβουλευτική Ομάδα της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF Advisory Group). Διδάσκει Μεθοδολογία Κοινωνικής Έρευνας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου, ως συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό ενώ έχει εργαστεί ως επιστημονική σύμβουλος στη Βουλή των Ελλήνων και στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας από το 2011 ως το 2019.

Πριν από αυτό, εργαζόταν ως επιστημονική υπεύθυνη σε δημόσιες δομές δια βίου μάθησης από το 2009 ως το 2011.

Το 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας της Ν.Δ ,μετά από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Να ευχηθούμε τα καλύτερα στα νέα της καθήκοντα και να συμβάλει θετικά στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η παιδεία μας..

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ