Η τελευταία ενημέρωση για την πανδημία, ανακοινώσεις και ευχές για Καλό Πάσχα!

0

Κατά την σημερινή προγραμματισμένη ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Βόρειας Κυνουρίας, παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Καμπύλη και της διευθύντριας του Κ.Υ. Άστρους κ. Πηγής Περδικάκη, έγινε η ακόλουθη ενημέρωση:

Αρχικά ο κ. δήμαρχος, επισήμανε  την συνέχιση της λειτουργίας της νέας κοινωνικής δομής, στην οποία οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι του δήμου μας, θα μπορούν  να επικοινωνούν για τις ανάγκες τους σε τρόφιμα-΄φάρμακα, στα γνωστά τηλέφωνα: 2755361200 & 2755361213. 

Αυτή την περίοδο σε συνεργασία με το δήμο, το “Κοινωνικό Ανταλλακτήριο Ρούχων” της Κοιν.Σ.Επ  “Promo Kynouria”, δίνει τη δυνατότητα, κατόπιν συνεννόησης με την κοινωνική δομή,στα ίδια τηλέφωνα, για την προσφορά ρουχισμού προς όλους όσους έχουν ανάγκη.

Στην συνέχεια ενημέρωσε  ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ της Περιφέρειας, θα παραλάβουν προπληρωμένες κάρτες προμήθειας τροφίμων μέσα στην Μ.Εβδομάδα-(αναμένουμε νεότερη ανακοίνωση για την ακριβή ημέρα της παράδοσης).

Ο δήμος θα συνδράμει επίσης,προσφέροντας τρόφιμα και στις οικογένειες ,που αν και δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος αυτού,  χρήζουν βοηθείας,με την υπόδειξη του προσωπικού της υπηρεσίας,’Βοήθεια στο σπίτι.’

Η κυρία Περδικάκη αισίως ενημέρωσε πως δεν υπάρχει άλλο θετικό κρούσμα στην περιοχή μας ,πέρα από κάποιους ασθενείς με ήπια συμπτώματα, που παρακολουθούνται καθημερινά από το προσωπικό του Κ.Υγείας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Επισήμανε την αναγκαιότητα να ακολουθηθούν τα μέτρα υγιεινής, υποχρεωτικά  έως το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Μαΐου, προβλέπετε να ξεκινήσει η λειτουργία και των αγροτικών-περιφερειακών ιατρείων.

Στη συνέχεια, τέθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα προς τον κύριο δήμαρχο:

-Ποια διαδικασία προβλέπετε φέτος ,για την μεταφορά του Αγίου Φωτός στους ναούς μας

-Τί οδηγίες έχουν δοθεί για την επισκεψιμότητα στα νεκροταφεία για τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας

-Τί απαντά στις καταγγελίες-δημοσιεύματα που σχετίζονται με μετακίνηση επισκεπτών στον τόπο μας ,κι αν γίνονται προληπτικοί -αυστηροί έλεγχοι της Αστυνομίας

-Αν θα υπάρχει προσωπικό κατά τις ημέρες του Πάσχα, για την λειτουργία της νέας κοινωνικής δομής

Στο σχετικό βίντεο θα δείτε τις απαντήσεις του δημάρχου στα παραπάνω ερωτήματα και άλλες ανακοινώσεις.

Τελειώνοντας, ευχήθηκε Καλό Πάσχα προς όλους, το άγιο φως  αν και θα φτάσει στους ναούς,  εμείς να παραμείνουμε στα σπίτια μας γιορτάζοντας οικογενειακά, ώστε να είμαστε  υγιείς και καλά το επόμενο Πάσχα,να το γιορτάσουμε παραδοσιακά με ευλάβεια.

Ανανέωσε την επόμενη συνάντηση για την ενημέρωσή σας, για την Τρίτη του Πάσχα, 21 Απριλίου. στις 7.00μ.μ.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ- ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ  ΓΡΑΜΜΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

2713 601918 & 2713 601900

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here