Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια στην συνάντηση κ.Νίκα με Βορίδη & Άλλα θέματα…

0
Π. Νίκας, “η Περιφέρειά μας θα πρωτοστατήσει ώστε η τεχνολογική εξέλιξη να έχει στον τόπο μας γόνιμο έδαφος”

Posted: 25 Sep 2020 11:42 AM PDT

Ικανοποίηση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που προοιωνίζεται για τη χώρα μας το νομοσχέδιο με τίτλο “Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης”, το οποίο πρόσφατα έγινε δεκτό από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας:

“Χαίρομαι για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην πατρίδα μας για το 5G, το οποίο αποτελεί πρόοδο και καθοριστική προϋπόθεση για την ανάπτυξη, ιδιαίτερα δε στην ανταγωνιστικότητα -αλλά, θεωρώ, και στην ποιότητα ζωής.

Η Περιφέρειά μας θα πρωτοστατήσει στην προσπάθεια ώστε η τεχνολογική εξέλιξη να έχει στον τόπο μας γόνιμο έδαφος, προκειμένου να βοηθήσει την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Επιφυλακή της Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ για κρούσματα κορονοϊού στην περιοχή της Σκάλας

Posted: 25 Sep 2020 10:21 AM PDT

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΕΟΔΥ μετά την κατ’ αρχάς διαπίστωση συνολικά 28 κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Σκάλας, στην Π.Ε. Λακωνίας, μεταξύ άλλοδαπών εργατών γης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που υπήρχαν μέχρι χθες στις 3 μεσημέρι, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είχαν διαπιστωθεί έξι νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 372.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται τέσσερα νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δύο περιστατικά καταγράφονται στην Π.Ε. Αργολίδας, εκ των οποίων ένα αναφέρεται ως στενή επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος, ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Κορινθίας και ένα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Ενα εκ των περιστατικών νοσηλεύεται.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους εβδομήντα δύο (372) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: πενήντα πέντε (55) + δύο (2) εισαγόμενα: (57) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια δέκα εννέα (219)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δέκα τρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα τέσσερα (14)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εβδομήντα τέσσερα (74) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εβδομήντα επτά (77)

ΠΕ Λακωνίας: οκτώ (8) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο εννέα (9)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα πέντε (45) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο πενήντα τρία (53)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι διακόσιοι δεκαπέντε άνδρες (215) και εκατόν πενήντα επτά γυναίκες (157).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων τριάντα (30) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε σαράντα (40). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης)

λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 24/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη

Posted: 25 Sep 2020 10:19 AM PDT

Θέματα του πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της υποστήριξης των ελαιοπαραγωγών ως προς την στρεμματική ενίσχυση, για τις ενέργειες του υπουργείου επί του οποίου ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Μ. Βορίδη.

Ο υπουργός, ωστόσο, επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πιστώσεις για επιπλέον οικονομική ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας 2020 -21 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με έγγραφό της είχε αιτηθεί την διάθεση επιπλέον κονδυλίου ύψους 1.100.000 ευρώ.

Ακόμα, έγινε συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των συκεώνων το οποίο προωθείται από το υπουργείο και προχωρεί ικανοποιητικά, με τον υπουργό να σημειώνει ότι μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι ο υπουργός συναίνεσε στην παράταση της παραχώρησης από το υπουργείο προς την Περιφέρεια της έκτασης των 9 στρεμμάτων στην Τάπια της Τρίπολης, η οποία είχε λήξει το 2018. Οπως είναι γνωστό, στον πιο πάνω χώρο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αρκαδίας:

“Η σχετική μελέτη έχει ήδη επικαιροποιηθεί και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση του εν λόγω έργου” τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος ζήτησε επίσης να αποδεσμεύσει το υπουργείο πίστωση περί τα 2,2 εκ ευρώ που λιμνάζει στο Περιφερειακό Ταμείο εδώ και δέκα χρόνια, προκειμένου η Περιφέρεια να την αξιοποιήσει για λιμνοδεξαμενές και φράγματα προκειμένου να ενισχυθεί η άρδευση.

Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με την περιβαλλοντική αναβάθμιση της λίμνης Τάκας, έργο το οποίο θα ξεκινήσει με αρχική πίστωση 325.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, τέλος, γνωστοποίησε ότι μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, αντικείμενο της οποίας θα είναι η εξέταση ζητημάτων που υφίστανται στην άρδευση, με έμφαση στα έργα που εμφανίζονται να μην εξελίσσονται ικανονοποιητικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Από την πλευρά του, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανακοίνωσή του με τίτλο “Εποικοδομητική συνάντηση του ΥπΑΑΤ Μάκη Βορίδη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα” αναφέρει τα εξης:

“Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών τέθηκε η αναδιάρθρωση της καλλιέργειας του σύκου και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της λίμνης Τάκα στην ορεινή Αρκαδία.

Παράλληλα, ο κ. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραχώρηση από το υπουργείο του κτηρίου που θα στεγάσει το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον κ. Βορίδη για τη σημαντική οικονομική στήριξη που παρέχει το υπουργείο στους Ελληνες παραγωγούς ελαιολάδου, με τη δέσμευση ποσού ύψους 126 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο

Posted: 25 Sep 2020 10:17 AM PDT

Θεσμικά ζητήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης συζήτησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σημειώνεται ότι ο Π. Νίκας είναι πρόεδρος στην Επιτροπής Θεσμών της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Κατά τη σημερινή συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων ότι ότι από το υπουργείο ήδη έχει δρομολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να υπάρξουν μόνιμοι διευθυντές και τμηματάρχες.

* H φωτογραφία είναι αρχείου

Στην δοξολογία για την κατάληψη της Τρίπολης από τους επαναστατημένους Ελληνες θα παρευρεθεί μεθαύριο Κυριακή ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Posted: 25 Sep 2020 10:16 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί μεθαύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στην Τρίπολη για την 199η επέτειο κατάληψης της πόλης από τους επαναστατημένους Ελληνες, στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

Ο φετινός εορτασμός είναι τριήμερος και ξεκινά σήμερα Παρασκευή, με τα εγκαίνια στις 7.30 το απόγευμα έκθεσης φωτογραφίας στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, με θέμα “Αρκαδία, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Αγώνα”.

Αύριο Σάββατο 26 του μήνα θα ψαλεί στις 11 το πρωί στο Λιμποβίσι δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ομιλία και απόδοση κολοκοτρωνέικων τραγουδιών.

Στις 3 το μεσημέρι αύριο, εξ άλλου, θα γίνει στο Λιμποβίσι η εκκίνηση του Κολοκοτρώνειου δρόμου, ο τερματισμός του οποίου είναι προγραμματισμένος περί τις 7 το απόγευμα στον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Θα ακολουθήσει, στην πλατεία Αρεως μεγάλη συναυλία με κεντρικό θέμα “Τραγουδώντας τη Ρωμιοσύνη …Διακόσια χρόνια μετά”.

Η κορύφωση των τριήμερων εκδηλώσεων θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, με δοξολογία που θα ψαλεί στις 10.30 το πρωί στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου.

Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας, θα τελεστεί στο μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην πλατεία Αρεως, θα δοθεί μουσική παράσταση με με τίτλο “Ο Θοδωρής του ’21”, με την λήξη της οποίας θα γίνει καύση πυροτεχνημάτων, για να ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Υμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης

Σημειώνεται ότι λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα

Εργασίες βελτίωσης στον δρόμο Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος

Posted: 25 Sep 2020 10:14 AM PDT

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βελτίωσης, κατά θέσεις, του οδοστρώματος της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτα – Μεσσήνη – Πύλος, με εγκατάσταση αντιολισθηρού τάπητα σε επικίνδυνες στροφές λίγο πριν την Καζάρμα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο υφιστάμενης εργολαβίας για την βελτίωση της ασφάλειας κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τους γεωπόνους από τις ΔΑΟΚ των Περιφερειακών Ενοτήτων

Posted: 25 Sep 2020 10:12 AM PDT

Τηλεδιάσκεψη με τους γεωπόνους  των πέντε Π.Ε. και της έδρας είχε ο  περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Οιπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης στην διάρκεια της εν λόγω διάσκεψης, τα προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή από την κακοκαιρία “Ιανός” περιορίστηκαν κυρίως στην περιοχή της Τριφυλίας και στην πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, ωστόσο η ένταση του φαινομένου ήταν σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας μας.

Στον αγιασμό των τμημάτων του Μεσσηνιακού Γ.Σ. αύριο Σάββατο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 25 Sep 2020 10:11 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα παρευρεθεί στην τελετή αγιασμού όλων των τμημάτων του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, που θα γίνει στις 5.15 το απόγευμα αύριο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο του ιστορικού σωματείου της Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει τον Μεσσηνιακό στην ανακατασκευή του εν λόγω γηπέδου, όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά τη συνάντηση που είχε τον περασμένο Ιούλιο στην Τρίπολη, με μέλη της διοίκησης του ιστορικού συλλόγου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 132 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τιμάται μαθαύριο Κυριακή στο Ανω Ψάρι η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834

Posted: 25 Sep 2020 10:09 AM PDT

Εκδήλωση για την 186η επέτειο από τη Μεσσηνιακή Επανάσταση του 1834 θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, στο Ανω Ψάρι του Δήμου Οιχαλίας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει ομιλία και κατάθεση στεφανιών, θα τηρηθεί στη συνέχεια ενός λεπτού σιγή, για να ολοκληρωθεί η απόδοση τιμής με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here