ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ

0

Γράφει ο  ROBINSONAS

Καμπανάκια και καμπάνες κινδύνου , τόσο για την οικονομία όσο και για τη γήρανση του πληθυσμού απευθύνονται προς κόμματα και πολιτικούς για να σταματήσουν τη διαχρονική και χωρίς ουσία αντιπαράθεση και να συζητήσουν τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Πολύ ελάχιστα συντεταγμένα βήματα έγιναν τα τελευταία χρόνια για να αντιμετωπισθούν τα δυο καυτά αυτά προβλήματα . Διαφορετικά ας καθίσουμε όλοι πολιτικοί και πολίτες μπροστά στον υπολογιστή και την τηλεόραση και να αποχαυνωθούμε , αφήνοντας τις τύχες μας στα χέρια επίδοξων αρπακτικών . Αν αυτό λοιπόν θέλουμε … Αδιάφορους πολίτες, νέους ανθρώπους κι επιχειρήσεις να αιμορραγούν και να γυρνούν την πλάτη στην πατρίδα είναι πολύ εύκολο να το πετύχουμε . Όταν αναλογιστούμε τι έχει γίνει θα είναι πλέον αργά . Ήδη τα σημάδια της παραλυσίας έχουν φανεί προ πολλού . Ποτέ το πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε την τραγικότητα της χώρας ακόμα ούτε και τα τελευταία χρόνια που βουλιάξαμε .

Τα δημογραφικά στοιχεία είναι δραματικά που δημοσιεύτηκαν και αναδημοσιεύονται κάθε τόσο και καταδεικνύουν το δημογραφικό ως τη χειρότερη κληρονομιά που μας άφησε η κρίση, δεδομένου ότι η μέχρι πρότινος δυσκολία που εντοπιζόταν στην απροθυμία των νέων ζευγαριών να κάνουν δεύτερο παιδί, έχει πλέον, δυστυχώς, μεταφερθεί στο να κάνουν , πρώτο παιδί ή και πολλοί  προτιμούν τη συμβίωση .

Το δημογραφικό είναι πρωτεύον ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά το σύνολο, ανεξαιρέτως, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, «ένα ζήτημα, για το οποίο θα έπρεπε να υπάρχει εθνικός συναγερμός και συγκεκριμένα άμεσα και επαρκή μέτρα αντιμετώπισής του . Όμως, η αντίδρασή μας είναι δυστυχώς πολύ, πολύ νωχελική και περιορισμένη».

«Υπό το μηδέν των περιστάσεων η αντίδραση των πολιτικών δυνάμεων» Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν , λες και ο καθένας μιλά άλλη γλώσσα .

Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις ανύπαρκτες , μόνο υπερφορολόγηση , λίγες θέσεις εργασίας χαμηλόμισθες και κείνες αβέβαιες σε βάθος χρόνου .

Την ίδια στιγμή, η χώρα βρίσκεται εκτός αγορών, τα όποια χρήματα υπάρχουν στην άκρη κάποια στιγμή θα τελειώσουν και οι εξελίξεις στις διεθνείς αγορές είναι ανησυχητικές. Απασχολούν την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα όλα αυτά τα θέματα άραγε; Διότι διαπιστώνουμε, με λύπη, ότι αντί να κυριαρχούν στο δημόσιο πεδίο τα ανωτέρω εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, συζητούνται μόνο άλλα που εξυπηρετούν προφανείς προεκλογικές σκοπιμότητες, παροχολογίες , υποσχέσεις , στηρίξεις σε αυτοδιοικητικούς αέρα πατέρα και πάει λέγοντας .».

«Συνολικά η χώρα φαίνεται , μετά από τόσες θυσίες και ταλαιπωρίες, να μην έχει βρει τον δρόμο της. Να την απασχολούν τα εφήμερα κι όχι τα ουσιώδη.

Πρωτοβουλία για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σχεδόν ανύπαρκτη .

Έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις που αυτές τις μέρες συζητούν τον προϋπολογισμό της χώρας, «να βάλουν μία κόκκινη γραμμή στην ατέρμονη, στείρα αντιπαράθεση και να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης στα αληθινά μεγάλα θέματα, με ειλικρίνεια και αλήθεια».

«Να αρχίσει, επιτέλους, ο πολίτης να ακούει έναν επί της ουσίας διάλογο πολιτισμένων ανθρώπων που τον αφορά και του δημιουργεί προσμονή και προσδοκία πως κάτι καλό μπορεί να γίνει σε τούτον τον τόπο επιτέλους. Διαφορετικά θα συνεχίσει να στρέφει την προσοχή του μόνο στα ψυχαγωγικά σόου , στο fasebook …………..

Aν αυτό θέλουμε ας το κάνουμε , εξ άλλου είναι κι εύκολο . Η αποχαύνωση δε στοιχίζει τίποτα , μόνο που θα ‘ρθει ο λογαριασμός φουσκωμένος κι αργότερα , και τότε δεν θα υπάρχει πισωγυρισμός !

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ