ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ !!!

0

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ !!! ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΕΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΔΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ !!!

ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΡΡΕ : ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ”Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΔΥΣΙΣ” ΕΚΛΕΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΑΝΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ…..

ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΗΣ, Η κ. ΦΡΟΣΩ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ.

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ, ΈΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΥΣΚΟΛΟΥ – ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ – ΕΡΓΟΥ, ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΠΟΥΝ…..

Αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές μιας κοινωνίας που τρέχει ιλιγγιωδώς, αφήνοντας πίσω της τις παραδοσιακές φόρμες της οικογένειας και των σχέσεων γονιών – παιδιών, όσον αφορά την φροντίδα των πρώτων στην σύγχρονη εποχή με τα προβλήματα και την απόσχιση από την πατρική οικογένεια, των νέων ανθρώπων, το έργο που απέδωσε με εξαιρετική επιτυχία η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ !!!
Το έργο αναφέρεται σε έναν ιδιωτικό ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ με όλα τα γνωστά , ανομολόγητα, αλλά μάλλον συνήθη προβλήματα απαξίωσης και παραμέλησης των τροφίμων, από την αυστηρή – κατά τα άλλα – διοίκηση , που νοιάζεται περισσότερο για τα περιουσιακά στοιχεία των γερόντων , παρά για την γαλήνη και την ικανοποίησή τους….έχει επιβάλει την τρομοκρατία στα γεροντάκια και φυσικά χρησιμοποιεί για να ελέγχει τις ανταρσίες , την Ευανθία που είναι η γιαγιά – ”καταδότης” !!!
Η εισβολή ενός μέσου ενημέρωσης, που απαιτεί με αυθάδεια το γύρισμα εκπομπής – ρεπορτάζ στον οίκο, αντιμετωπίζει αντίσταση από την διοίκηση, αλλά με την υπόσχεση για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ από τον σπόνσορα, πετυχαίνει το γύρισμα….φέρνει στο φως το μέγιστο πρόβλημα, πολλών ΟΙΚΩΝ ΕΥΓΗΡΙΑΣ …..και όχι ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΩΝ ( όπως αρνείται πεισματικά να επιτρέψει να το αποκαλούν έτσι ) που είναι η σοβαρή εγκατάλειψη της φροντίδας των γερόντων, η αυστηρότητα και οι επιπλήξεις για ψύλλου πήδημα, η έλλειψη καλής διατροφής και ανέσεων …..και άλλα πολλά…..
Παράλληλα, η πλοκή του έργου, αποκαλύπτει το δράμα πολλών γερόντων, που καταλήγουν στα γηροκομεία από αδιαφορία των παιδιών τους και άρνηση να έχουν την έγνοια τους και την επίβλεψη – έστω – τησ φροντίδας τους κι αυτό επιτυγχάνεται με ιδιαίτερα συγκινησιακό τρόπο , με ένταση στιγμών και φόρτιση συναισθηματική πρωτόγνωρη !!!
Η εντονώτερη στιγμή ίσως στην υπόθεση, είναι όταν αποκαλύπτεται πως ο διευθυντής του οίκου ευγηρίας κι ένας τρόφιμος άπορος, είναι παλιοί γνώριμοι από τον πόλεμο του ’40. Ο διευθυντής από την πλευρά αυτών που συμβιβάστηκαν και ο άπορος, από την πλευρά των αντιστασιακών που ποτέ δεν βρήκαν αναγνώριση οι πράξεις του για την πατρίδα…..
Η υποκριτική δεινότητα των δασκάλων μας, αποδεικνύεται πως έχει διαρκή και ανοδική πορεία, η συμμετοχή κάθε χρόνο νέων ταλέντων που αναφύονται δειλά και καταπλήσσουν γρήγορα αλλά και η συνδρομή στο στήσιμο της κάθε παράστασης, των δασκάλων τεχνικών και σκηνογράφων, αναδεικνύουν την τρομερή δεξαμενή ταλέντων και ικανοτήτων, που διαθέτει ο χώρος των λειτουργών της εκπαίδευσης και είναι ανάγκη να στηριχτούν και να μεγαλουργήσουν !!!
Σε όλους τους δασκάλους μας, συνταξιούχους και εν ενεργεία, που μας χάρισαν στιγμές συγκίνησης και συναισθημάτων έντασης, αφιερώνουμε αυτό το άρθρο, μαζί με την ευχή να έχουν αστείρευτη ΥΓΕΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ και ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ παραδειγματική και να μας την μεταλαμπαδεύουν όπως πολύ καλά ξέρουν !!!
Στην συντονίστρια δε της ομάδας κ. Φρόσω Χατζοπούλου, ευχόμαστε να έχει αστείρευτη έμπνευση και ευρηματικότητα και φυσικά ΥΓΕΙΑ και αντοχές, για πολλών χρόνων συνέχιση των θεατρικών τους αναζητήσεων ….

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ – ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ :

Τσίλιας : Γιώργος Καζαντζίδης

Μούρτος : Πάνος Ηλιόπουλος

Λούπας : Βασίλης Χρονόπουλος

Νόκα : Πόλα Τσιπιανιτοπούλου

Κατίνα : Ελένη Παπαδοπούλου

Ευανθία : Μπέσυ Πετροπούλου – Λειβαδίτη

Όλγα Λούρη : Έφη Καγιούλη

Αλεξάνδρα Κουρή : Γιάννα Βέμη

Κ. Κουρής : Δημήτρης; Συμνιώτης

Τρύφων : Θανάσης Μπουρνάς

Νίκος Λούης : Χρήστος Καρνέζης

Ρενα Φέρτη : Νατάσα Νικολοπούλου

Κοσμάς Λάρτης : Κώστας Σκορπίδας

Στρατηγός Βεργής : Σπύρος Βαρδουνιώτης

Φώφη : Νάγια Καρύδη

Σόφη : Γιώτα Δουρίδα

Κάκια : Ευαγγελία Βαρδουνιώτη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : Φρόσω Χατζοπούλου

Σκηνογραφία – καλλιτεχνικές κατασκευές : Βασίλης Νάστος

Σκηνικά : Φάνης Ζιαζιάς

orthologika.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here