Θεμελιώθηκε το τελευταίο βάθρο της γέφυρας στην παράκαμψη Δολιανών & Όλα τα τελευταία νέα της Περιφέρειας

0
Θεμελιώθηκε το τελευταίο βάθρο της γέφυρας στην παράκαμψη Δολιανών

Posted: 22 Jul 2021 10:16 AM PDT

Αυτοψία διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στο έργο της παράκαμψης των Δολιανών, με την αφορμή της θεμελίωσης του τελευταίου βάθρου της γέφυρας.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε οτι το σύνολο του έργου εξελίσσεται ικανοποιητικά και εντός του χρονοδιαγράμματος.

Καταγράφηκαν 93 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου

Posted: 22 Jul 2021 10:21 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.604.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 22 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.604, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 469.042 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.325 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 126 (60,3% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.774 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή +7,45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 138 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 5, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.875 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου καταγράφηκαν 93 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 12.696.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 15, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 33, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 30.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 45 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 17, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 17.

Εργα ασφαλτόστρωσης στο ρεύμα εξόδου στη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου της Καλαμάτας

Posted: 22 Jul 2021 10:20 AM PDT

Ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες φρεζαρίσματος του ασφαλτοτάπητα που ξεκίνησαν και στο ρεύμα εξόδου της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (Νέα Είσοδος) Καλαμάτας, προκειμένου να ακολουθήσει η διάστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα.

Οι εργασίες αποτελούν μέρος της προϋπολογισμού 1.000.0000 ευρώ εργολαβίας που αφορά στη συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας (στο τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος), η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εργολαβίας, άμεσα προβλέπεται να ολοκληρωθεί και η ισοπεδωτική στρώση καθώς και η τελική ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας. Για το αρχικό τμήμα του ρεύματος εξόδου, μήκους 200 περίπου μέτρων, είχε συνεργασία σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Μιχάλη Βασιλειάδη, από τον οποίο ζήτησε την επίσπευση των εργασιών αντικατάστασης τμήματος αγωγού ύδρευσης στο εν λόγω τμήμα του δρόμου και την συμπύκνωση του υλικού πλήρωσης στην τομή της οδού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων Μεσσηνίας.

Η συνεργασία αυτή, σήμείωσε ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτηριστικά, “επιβάλλεται από την ανάγκη η τελική ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου να μην παρουσιάσει κανένα πρόβλημα, ούτε τώρα, ούτε μελλοντικά”.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΔΕΥΑΚ δεσμεύθηκε για την κατασκευή ενός άριστου ποιοτικά έργου, προσθέτοντας ότι αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μεθαύριο Σάββατο 24 Ιουλίου.

Συνεργασία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Τρίπολη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

Posted: 22 Jul 2021 10:19 AM PDT

Σε συστράτευση στον αγώνα της πολιτείας για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού εναντίον της covid-19 κάλεσε τους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς, τα στελέχη και το προσωπικό τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας κατά την σύσκεψη που είχε το πρωί σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην σύσκεψη τονίστηκε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν ότι υπάρχει ανάγκη να ενταθεί ο εμβολιασμός και μάλιστα στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Αναφερόμενος ο Π. Νίκας από την πλευρά του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσε ότι με βάση τα καθημερινά στοιχεία παρατηρείται συνεχής άνοδος του αριθμού κρουσμάτων, με ενδεχόμενη συνέπεια -αν μέσω εμβολιασμών δεν ανακοπεί η πορεία αυτή- να διαγράφονται δυσοίωνες προοπτικές για τον ερχόμενο Αύγουστο, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

“Ο κόσμος θα πρέπει να προσέχει και -πρωτίστως- να εμβολιαστεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρεια βαίνει αυξανόμενος σε καθημερινή βάση” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Κατά την συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την βελτίωση της λειτουργικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε αναφορά στο ζήτημα των μόνιμων στελεχών(διευθυντές και τμηματάρχες), στην ευρυθμία όσον αφορά στη λειτουργία των υπηρεσιακού και πειθαρχικού συμβουλίων, αλλά και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού.

Στη σημερινή συνάντηση, τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον διοικητή ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος”

Posted: 22 Jul 2021 10:16 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με τον διοικητή ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) “Πελοπόννησος”, υποστράτηγο Λεωνίδα Γιοβάνη.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για το έργο της συντήρησης ηρώων και αναθηματικών μνημείων, που υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και υπογράφηκε τροποποίηση της εν λόγω σύμβασης.

Η πρώτη εκτός Μεσσηνίας παράσταση του 27ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο στη Σπάρτη

Posted: 22 Jul 2021 10:13 AM PDT

Η πρώτη εκτός Μεσσηνίας εκδήλωση του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας δόθηκε την περασμένη Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο στη Σπάρτη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τη στήριξη του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Οι πολίτες της λακωνικής πρωτεύουσας, που ανταποκρίθηκαν θερμά γεμίζοντας τις κερκίδες του αμφιθεάτρου, απόλαυσαν την παράσταση Möbius από την ομάδα των Γάλλων ακροβατών και χορευτών Compagnie XY, σε χορογραφία του Rachid Ouramdane.

Συνολικά 19 ακροβάτες επί σκηνής αψήφησαν τη βαρύτητα και βασιζόμενοι στην αλληλεγγύη και τη συλλογική νοημοσύνη παρουσίασαν ένα συναρπαστικό θέαμα. Μέσω των ακροβατικών και της κίνησης δόθηκε η δυνατότητα στους θεατές να κατανοήσουν τη σχέση που γεννιέται ανάμεσα στο άτομο και την ομάδα, καθώς και την ανάπτυξη της συλλογικής συνείδησης.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, τηρήθηκαν αυστηρά οι οδηγίες και οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας, για την ασφαλή παρουσίαση θεαμάτων σε ανοικτούς χώρους με καθήμενους θεατές.

Φωτογραφίες, copyright:

© Albert Vidal / Vèrtex Comunicació

Πρόσκληση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας

Posted: 22 Jul 2021 10:06 AM PDT

Η ανάπτυξη περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας αποτελεί το αντικείμενο της προϋπολογισμού 500.000 ευρώ πρόσκλησης που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του ΠΕΠ 204 – 2020.

Η δράση, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), αφορά στη σύσταση και λειτουργία του πιο πάνω μηχανισμού ως επιχειρησιακής μονάδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου τρέχοντος έτους.

Στόχος της δράσης είναι η διοικητική και επιστημονική ενδυνάμωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να διαθέτει τη δυνατότητα της συστηματικής και επιστημονικά αξιόπιστης καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασης και των τάσεων της αγοράς εργασίας σε δεξιότητες και επαγγέλματα -δηλαδή την αντικειμενική βάση για την αποτελεσματικότητα των πολιτικών απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Συνοπτικά, οι στόχοι της λειτουργίας του περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας αφορούν στα εξής:

  • Καταγραφή αναντιστοιχιών προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων, προσόντων και δεξιοτήτων,
  • Μεσοπρόθεσμη διάγνωση αναντιστοιχιών προσφοράς και ζήτησης επαγγελμάτων, προσόντων και δεξιοτήτων,
  • Συνεισφορά στον ορθολογικό σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενίσχυσης της καινοτομίας,
  • Συνεισφορά στην ορθολογικό προσανατολισμό του εργατικού δυναμικού στην αγορά εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την παραγωγή και ανάλυση δεδομένων,
  • Συνεισφορά στον ορθολογικό προσανατολισμό των επιχειρήσεων αναφορικά με την αγορά εργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσα από την παραγωγή και ανάλυση δεδομένων.

Ωφελούμενοι της δράσης θα είναι το σύνολο του εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας Πελοποννήσου (απασχολούμενοι, άνεργοι). Η υπηρεσιακή μονάδα που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη αυτών των λειτουργιών είναι το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης και Παιδείας της Διεύθυνσης Δια βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού που υπάγεται στην Γενική Διεύθυνση.

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.eydpelop.gr και www.espa.gr, αλλά και εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΨΘΑΓ7Λ1-Ε5Π

Δεύτερη πανελλαδικά σε παραγωγή αιολικής ενέργειας η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 22 Jul 2021 10:05 AM PDT

Το 14% της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα παράγεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθιστώντας την δεύτερη πανελλαδικά με δυναμικό που φθάνει τα 619 MW.

Αυτό προκύπτει από την εξαμηνιαία στατιστική της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα, την οποία δημοσιοποίησε η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ). Πρώτη πανελλαδικά είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην οποία παράγεται το 41% της αιολικής ενέργειας στη χώρα μας (1775 MW).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΕΤΑΕΝ, η συνολική αιολική ισχύς στην Ελλάδα στο τέλος του πρώτου φετινού εξαμήνου ανήλθε σε 4.374 MW.

Κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, εξ άλλου, συνδέθηκαν στο δίκτυο 97 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 260,5 MW που αντιστοιχούν σε επενδύσεις συνολικού ύψος 260 εκατ. ευρώ περίπου. Αυτό αποτελεί αύξηση 6,3% σε σχέση με το τέλος του 2020.

Κατά το τέλος του περασμένου Ιουνίου ήταν υπό κατασκευή πάνω από 550 MW νέων αιολικών πάρκων, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων αναμένεται να συνδεθεί στο δίκτυο μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

(Με στοιχεία από το ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΕΤΑΕΝ, από το οποίο προέρχεται και η φωτογραφία)

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με φορείς της Κοινότητας Αετού Τριφυλίας

Posted: 22 Jul 2021 10:04 AM PDT

Με εκπροσώπους φορέων της Κοινότητας Αετού συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουλίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Αετού Δήμητρα Γαρδίκα, άλλα μέλη του συλλόγου καθώς και κατοίκους του χωριού, ο αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με τις δραστηριότητές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως παραγωγή τοπικών προϊόντων, προσφορά εθελοντικού κοινωνικού έργου καθώς και την συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Αετού.

Εκπρόσωπος των νέων του Αετού αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής αρδευτικού δικτύου για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής, μέσω αξιοποίησης υφιστάμενης πηγής, η οποία βρίσκεται στα ανάντι των εν λόγω εκτάσεων.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι θα διερευνηθεί τρόπος υποστήριξης του συλλόγου, κάνοντας λόγο για “μια ουσιαστική συμβουλευτική υποστήριξη, μέσω αναλόγου προγράμματος, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί η προσπάθεια παραγωγής και προσφοράς του και να οδηγήσει και σε οικονομικό αποτέλεσμα υπέρ του”.

Ο Στ. Αναστασόπουλος εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για την ιδέα της δημιουργίας ενός αρδευτικού δικτύου με ταυτόχρονη αξιοποίηση υφιστάμενης πηγής, δεσμεύτηκε δε ότι θα γίνει προσπάθεια διερεύνησης της δυνατότητας κατασκευής του προς όφελος της πρωτογενούς παραγωγής της περιοχής και κατ’ επέκταση των κατοίκων της κοινότητας Αετού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here