Κάλεσμα για την εκδήλωση έμπρακτης αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους.

0

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Αυτή την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται στην Αρκαδία, ειδικά στην περιοχή της Γορτυνίας, ύψιστης σημασίας είναι να διατεθούν όλες οι δυνάμεις και τα μέσα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ζωής του λαού και το βιος του στις περιοχές που πλήττονται.

Ένοχοι για το έγκλημα είναι όλες οι κυβερνήσεις που ευθύνονται για την έλλειψη πολιτικής δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, ενώ ενδιαφέρονται για τα δάση μόνο στο βαθμό που αυτά γίνονται αντικείμενο κερδοφορίας για τα μεγαλοσυμφέροντα. Όλα αυτά τα διαπιστώσαμε με τα μάτια μας, όπου οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους μαζί με λιγοστούς πυροσβέστες.

Τώρα είναι ώρα να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πυρόπληκτους που έχασαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, πολλοί δεν έχουν πού να μείνουν, με τι να συντηρηθούν, πώς να τα βγάλουν πέρα και η καταστροφή συνεχίζεται

Στη μάχη αυτή τα εργατικά συνδικάτα του νομού μας πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών, των μεγάλων καταστροφών, να οργανώσουν την έκφραση της αλληλεγγύης στους πληγέντες και τον αγώνα για να στηριχτούν και να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές και την απώλεια των κόπων μιας ζωής οι εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Μόνο με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη από όλο τον λαό θα υπάρξουν προϋποθέσεις να παραμείνουμε στον τόπο μας, στα χωριά μας.

Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης (νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, χαρτικά κτλ.) για να τα παραδώσουμε στους πυρόπληκτους άμεσα.

Τα είδη μπορούν να παραδίνονται στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (Ελ. Βενιζέλου 39, Τρίπολη) κάθε μέρα μεταξύ 10.00-13.00 και οποιαδήποτε άλλη ώρα κατόπιν συνεννόησης στο 6974430637.

Παράλληλα απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων και συγκεκριμένα:

  • Άμεση καταγραφή ζημιών και αποζημίωση στο 100% χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα για την επιβίωση των πληγέντων.
  • Μέτρα στήριξης για τους αγροτοκτηνοτρόφους που επλήγησαν, που εδώ και χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την πολιτική ξεκληρίσματός τους και η πυρκαγιά θα τους οδηγήσει σε πλήρη εξαθλίωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here