Καθησυχαστικός ο Κοντοζαμάνης για τα εμβόλια κορονοϊού: «Θα καλυφθούν όλοι όσοι το έχουν ανάγκη»

0

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμανης, καθησύχασε όσους ανησυχούν ότι δεν θα φτάσουν τα εμβόλια για όλους. Πως σχολίασε την αύξηση των νοσοκομείων αναφοράς.

Μετά τις ανησυχίες που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την πιθανότατα να μην φτάσουν για όλους τα εμβόλια, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε σε σχετική ερώτηση του News4health.

Αρχικά, εξήγησε την προσπάθεια της Ε.Ε να εξασφαλίσει εμβόλια κορονοϊού με συμφωνίες με διάφορες εταιρείες.

«Αυτό που κάνουμε εμείς που συμμετέχουμε την κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων είναι να χτίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο εμβολίων. Το εμβόλιο δε θα είναι. Δεν είναι το πρώτο εμβόλιο της Οξφόρδης και τελειώσαμε. Δε θα παραχθεί σε διάστημα ενός μήνα. Υπάρχουν εμβόλια που θα παραχθούν και εντός του 2021 ακόμα και εντός του 2022» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 εμβόλια με τα οποία η Ε.Ε. τελειώνει τις διαπραγματεύσεις και είναι «αυτά που θα μας διασφαλίσουν σε βάθος χρόνους τις ποσότητες» υποστήριξε.

«Θα χρειαστούμε περισσότερα εμβόλια και θα έρχονται σταδιακά. Πιστεύω ότι θα καλυφθεί ο πληθυσμός που έχει ανάγκη να κάνει εμβόλια» συμπλήρωσε ο κ. Κοντοζαμάνης

Ας σημειωθεί ότι τα εμβόλια της Moderna είναι από τα εμβόλια με τα οποία διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσα νοσοκομεία χρειάζονται θα επιστρατευτούν για τον κορονοϊό

Το News4health ζήτησε από τον Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνη να σχολιάσει την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα νοσοκομεία αναφοράς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φόβοι για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η έλλειψη εμπειρίας τέτοιων περιστατικών από το προσωπικό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε λέγοντας ότι η βοήθεια από άλλα νοσοκομεία είναι απαραίτητη και θα αυξηθεί αν χρειαστεί.

«Είναι λογικό εφόσον πιέζεται το σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία αναφοράς να έχουν βοήθεια από άλλα νοσοκομεία. Οι γιατροί και το προσωπικό ξέρουν να αντιμετωπίζουν τα απλά περιστατικά. Επομένως, έχουν δεσμεύσει απλές κλίνες νοσηλείας στα νοσοκομεία της χώρας και όσο χρειάζεται θα το αυξάνουμε. Στη μάχη αυτή έχουμε και την Πρωτοβάθμια Υγεία. Θα γίνεται διαγνωστικό έλεγχος και εκεί προκειμένου να μη συνωστίζεται ο κόσμος».

.news4health.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here