Καμπύλης: Ο κ.Μαντάς αναζητά άλλοθι ή επιδιώκει να κατασκευάσει, για να αποσείσει τις πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του…

0
dimarxio nea
Το άγχος του κ. Μαντά να επιδείξει κάποια έστω σοβαρή αντιπολιτευτική παρουσία στα Δημοτικά Πράγματα, ήταν εμφανές από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου, στη νέα Δημοτική περίοδο. Δεν ήταν λίγες φορές που πήρε τον λόγο για να διαμαρτυρηθεί ή να ψέξει την νέα δημοτική αρχή για ανούσια πράγματα.
Αποφασίσαμε όμως να μην τον ακολουθήσουμε στις ειρωνικές εξάρσεις του και στο ανούσιο παιχνιδάκι ερωτήσεων, απαντήσεων και ανακοινώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα ΜΜΕ, στο οποίο ήθελε να μας παρασύρει, αλλά συνειδητά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στα πιεστικά προβλήματα του Δήμου, δηλαδή αυτά με τα οποία δεν τόλμησε ο ίδιος να καταπιαστεί κατά την θητεία του ως Δήμαρχος, αλλά και με όσα καταπιάστηκε και αντί να τα λύσει τα περιέπλεξε, δημιουργώντας νέα προβλήματα στον Δήμο.
Φαίνεται, όμως ότι παρεξήγησε την μέχρι σήμερα στάση μας και αποθρασύνθηκε. Έτσι φτάσαμε στην τελευταία ανακοίνωσή του, που ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.
Ο κ. Μαντάς, με την πρόσφατη ανακοίνωσή του που έχει ως αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας, φαίνεται να υιοθετεί πλέον ως τακτική τον «βρώμικο» πόλεμο και την εκτόξευση λάσπης προκειμένου να απαξιώσει το έργο της Δημοτικής Αρχής και παράλληλα να συγκαλύψει τις δικές του ευθύνες, αυτές που είχε, ως πρώην Δήμαρχος, και τον βαραίνουν μέχρι σήμερα για πολλά θέματα του Δήμου και θα εξακολουθήσουν να τον βαραίνουν και στο μέλλον.
Είναι φανερό λοιπόν ότι αναζητά άλλοθι ή επιδιώκει να κατασκευάσει, για να αποσείσει τις πολιτικές και υπηρεσιακές ευθύνες για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις του και δε διστάζει να καταφύγει και σε συκοφαντίες εναντίον προσώπων της νέας δημοτικής αρχής και εν γένει αιρετών.
Προκειμένου να γίνουν κατανοητά τα παραπάνω, στην παρούσα φάση αναφέρουμε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξετάσθηκε το ζήτημα επώνυμης καταγγελίας δημότη για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή του Δήμου μας.
Η εν λόγω καταγγελία πρωτοκολλήθηκε από τον ιδιώτη στον Δήμο μας στις 12.06.2020 ημέρα Παρασκευή, με αναφορά σε περιστατικά που σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα έλαβαν χώρα στις 06.06.2020. Αυθημερόν χρεώθηκε από τον Δήμαρχο στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Τμήμα του Δήμου για ενέργειες καθώς και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο-Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γαρδικιώτη.
Την επόμενη εργάσιμη ημέρα 15.06.2020 από πλευράς του αρμόδιου αντιδημάρχου και προέδρου της ΕΠΖ κ. Γαρδικιώτη το έγγραφο της καταγγελίας διαβιβάστηκε επίσημα από τον Δήμο προς:
1) την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αρκαδίας για περαιτέρω ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της,
2) προς το Α.Τ. Βόρειας Κυνουρίας, για περαιτέρω ενέργειες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.
Συνάμα δόθηκε άμεσα εντολή για σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου μας για την Παρασκευή 19.06.2020, με πρώτο και κύριο θέμα την άνω καταγγελία (να σημειωθεί ότι για την συνεδρίαση απαιτείται να μεσολαβεί 3ημερο τουλάχιστον από την ημερομηνία πρόσκλησης των μελών της επιτροπής στην συνεδρίαση).
Παράλληλα με τα ανωτέρω την ίδια ημέρα, 15.06.2020, δόθηκε εντολή στο αρμόδιο υπηρεσιακά τμήμα του Δήμου /ΑΤΤΟΑ, το οποίο να σημειωθεί διαθέτει εδώ και χρόνια έναν μόνο υπάλληλο (λόγω γενικότερης έλλειψης προσωπικού), να επιληφθεί κατά προτεραιότητα και να εισηγηθεί προς τον Δήμαρχο ή τον αρμόδιο αντιδήμαρχο την επιβολή προστίμων ή άλλων διοικητικών μέτρων που προβλέπει η νομοθεσία.
Κατά την συνεδρίαση της ΕΠΖ του Δήμου μας, 19.06.2020, ο πρόεδρος κ. Γαρδικιώτης, ελλείψει κάποιας επίσημης έκθεσης από αρμόδια υπηρεσία (Υγειονομικό, Αστυνομία) με προσωπική του εισήγηση, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμος μας δεν είχε ποτέ ούτε Δημοτική Αστυνομία, ούτε Τμήμα Υγιεινής και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ενεργοποιήσει την πρόβλεψη του νόμου (Ν. 4172/2013), εισηγήθηκε προς την ΕΠΖ να γίνει άμεσα συγκεκριμένη και τεκμηριωμένη πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύσταση τριμελούς ελεγκτικής επιτροπής υπαλλήλων του Δήμου, και μάλιστα στην εισήγησή του πρότεινε για κανονισμό λειτουργίας της προτεινόμενη επιτροπής ελέγχου.
Παραδόξως και ενώ όλα τα ανωτέρω εκτέθηκαν αναλυτικά κατά την συνεδρίαση της ΕΠΖ στις 19.06.2020 την οποία παρακολουθούσαν τόσο ο καταγγέλλων όσο και ο καταγγελλόμενος με τους δικηγόρους τους, ο κ. Μαντάς καταψήφισε την πρόταση για σύσταση υπηρεσιακής δημοτικής επιτροπής ελέγχου που πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΠΖ, ισχυριζόμενος ότι το θέμα μπορούσε να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια διοικητικής συνδρομής από υπαλλήλους όμορων Δήμων και υπαινίχθηκε (αν είναι δυνατόν) ότι η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να αποφύγει τον έλεγχο.
Η πρόταση του προέδρου της ΕΠΖ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καταψήφισαν μόνο ο κ. Μαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του κ. Τσιούλος, και έτσι το θέμα της σύστασης Δημοτικής Επιτροπής Ελέγχου των καταστημάτων παραπέμπεται άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που λίαν συντόμως πρόκειται να συνεδριάσει και να πάρει σχετική απόφαση.
Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν υπήρξε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ολιγωρία, ή επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, όπως αβάσιμα ισχυρίζεται ο κος Μαντάς, αλλά το αντίθετο, αφού μέσα σε μια εβδομάδα από την λήψη της καταγγελίας έχουν γίνει όλα τα παραπάνω και έπεται και συνέχεια.
Ας είναι υπομονετικός ο κος Μαντάς για την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών εκ μέρους της αρμόδια υπηρεσίας του Δήμου στο επόμενο διάστημα (ενδεχομένως και από το Υγειονομικό και την Ελληνική Αστυνομία) και να μην σπεύδει να κάνει τον κήνσορα της ηθικής.
Ο κος Μαντάς χρεώνεται προσωπικά με την επιλογή του για καταψήφιση της πρότασης για την σύσταση δημοτικής επιτροπής ελέγχου των καταστημάτων, όπως και την αποφυγή σύστασής της κατά τα χρόνια που αυτός ήταν Δήμαρχος.
Ο κος Μαντάς είναι υπόλογος ενώπιων των πολιτών για την υποκριτική στάση του και θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει την σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής ελέγχου των καταστημάτων από τον Δήμο, φοβάται μήπως κάτι;
Ο κος Μαντάς και η Δημοτική του παράταξη είναι υπόλογοι για τις επιλογές τους στον Δήμο κατά την διάρκεια της θητείας τους. Ας μη σηκώνουν προσχηματικά το δάκτυλο στην νέα Δημοτική Αρχή, παριστάνοντας τους ειδικούς και ας μην προκαλούν σύγχυση στον κόσμο και τους επαγγελματίες με τις ανακοινώσεις τους και τις διαστρεβλώσεις τους.
Τέλος ο κος Μαντάς μέσα στην σύγχυσή του έφθασε στο σημείο να εγκαλεί την Δημοτική Αρχή και για την απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας των Βερβένων σχετικά με την άδεια παράτασης του ωραρίου μουσικής του συγκεκριμένου καταστήματος.
Κύριε Μαντά ξεχάσατε ότι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Βερβένων είναι μέλη της δικής σας παράταξης;
Δεν γνωρίζετε κ. Μαντά ότι μετά την αλλαγή του νόμου (από το καλοκαίρι του 2019) τα Συμβούλια των Κοινοτήτων απέκτησαν αποφασιστική αρμοδιότητα για την παράταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων, εκδίδοντας – απευθείας αυτά τα ίδια- τις σχετικές άδειες και έπαψαν πια να αποφασίζουν οι Επιτροπές Ποιότητας Ζωής για τα σχετικά αιτήματα;
Επιτέλους σοβαρευτείτε κ. Μαντά, πάψτε να διαστρεβλώνεται την πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here