Καμπύλης: Ο Μανώλης Δούνιας, υπήρξε σπουδαίος αγωνιστής, καταγόμενος από την Ιστορική Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς τον Πραστό

0

Από την παρουσία μας στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μανώλη Δούνια στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως της Σωτήρος Τρίπολης.

Ο Μανώλης Δούνιας, υπήρξε σπουδαίος αγωνιστής, καταγόμενος από την Ιστορική Πρωτεύουσα της Τσακωνιάς τον Πραστό, σημερινή Κοινότητα του Δήμου μας.

 
Με τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μανώλη Δούνια τιμούμε έναν εξέχοντα, αγωνιστή που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην Άλωση της Τριπολιτσάς. Ο Μανώλης Δούνιας υπήρξε σπουδαίος αγωνιστής της Επανάστασης και επέδειξε ηρωική στάση κατά την διάρκεια των αγώνων.
 
Η διαφύλαξη και η ανάδειξη, με κάθε δυνατό τρόπο, της ιστορίας μας αποτελεί χρέος όλων μας. Έχουμε ανάγκη να αντλήσουμε δύναμη από ανθρώπους που η ζωή τους αποτελεί καθοδηγητικό φάρο. Από ανθρώπους ικανούς που υπερέβησαν τον εαυτό τους και ξεχώρισαν για την δράση τους.
 
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και είμαστε ευγνώμονες στον κ. Καλογερόπουλο Χρήστο, δωρητή του ανδριάντα που θα κοσμεί πλέον την Τρίπολη.
 
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον Δήμο Τρίπολης για την υλοποίηση του συνόλου του μνημείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here