“Κανένα θέμα με την υλοποίηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων” διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας & Άλλα νέα…

0
“Κανένα θέμα με την υλοποίηση του έργου διαχείρισης των απορριμμάτων” διαβεβαιώνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 12 Aug 2020 11:42 AM PDT

Δεν υφίσταται κανένα απολύτως πρόβλημα με την εξέλιξη της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διαβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του προς διάφορα μέσα ενημέρωσης, πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας, με αφορμή τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί της απόσυρσης του φακέλου του έργου εκ μέρους της χώρας μας και την επανυποβολή του.

“Αυτό δεν συνδέεται με την πρόοδο των εργασιών στο μέλλον και με τη χρηματορροή” ξεκαθάρισε ο περιφερειάρχη επαναλαμβάνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως “δεν υπάρχει κάνενα θέμα με την υλοποίηση της ΣΔΙΤ”, πρόσθεσε δε ότι “πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή των προβλεπόμενων από τον σχεδιασμό μονάδων διαχείρισης”.

Οπως διευκρίνισε ο Π. Νίκας, “το δίλημμα ήταν αν έπρεπε να απαντήσουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συμπλήρωση και τροποποίηση του σχετικού φακέλου ή με έναν καινούργιο φάκελο. Τελικά, προκρίθηκε η αποστολή νέου φακέλου και οι διαδικασίες θα τρέξουν από το υπουργείο Ανάπτυξης”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε επιπλέον ότι έχει αρχίσει διαπραγμάτευση με την εταιρεία, αντικείμενο της οποίας είναι η βελτίωση της συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών, καθώς -όπως τόνισε- “η ισχύουσα σήμερα συμφωνία θεωρείται επαχθής, και για τους δήμους και για τους πολίτες”.

Συνέντευξη του περιφερειάρχη αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου, στην Καλαμάτα

Posted: 12 Aug 2020 11:40 AM PDT

Συνέντευξη Τύπου δίνει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Πέμπτη 13 Αυγούστου, στην Καλαμάτα.

Η συνέντευξη, στην οποία ο περιφερειάρχης θα αναφερθεί τόσο σε θέματα της Περιφέρειας, αλλά ειδικότερα σε θέματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, θα δοθεί στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο της Π.Ε., στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου.

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή η μίσθωση κτηρίου στην Τρίπολη για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και της Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 12 Aug 2020 11:40 AM PDT

Την μίσθωση ακινήτου στην Τρίπολη στο οποίο θα μεταστεγαστεί το σύνολο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αρκαδίας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της -σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Το εν λόγω κτήριο, συνολικής επιφάνειας 2.408,86 τ.μ., βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης, επί της οδού Ναυπλίου 57, απέναντι από το ΚΤΕΛ. Είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, ενώ διαθέτει και 100 θέσεις στάθμευσης.

“Είναι ένα σημαντικό βήμα για τον περιορισμό των δαπανών της Περιφέρειας, δεδομένου ότι το τίμημα το οποίο θα καταβάλλεται είναι μικρότερο από το σύνολο του τιμήματος που καταβάλλεται για κάθε ένα από τα κτήρια που φιλοξενούν τώρα τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Π.Ε. Αρκαδίας” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Πρόσθεσε παράλληλα, ότι εκτός από την οικονομία που επιτυγχάνεται, στο εν λόγω κτήριο διασφαλίζεται και η ποιότητα του περιβάλλοντος εργασίας για τους υπαλλήλους, κάτι που θα ανακλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τέλος, ο Π. Νίκας τόνισε ότι η μετακίνηση των υπηρεσιών στο εν λόγω κτήριο θα ανακουφίσει κατά μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στην Τρίπολη.

Διερεύνηση από την Περιφέρεια έργων για την περιοχή της Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ

Posted: 12 Aug 2020 11:38 AM PDT

Σειρά έργων στην περιοχή της Μεγαλόπολης διερευνά η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πρόσκλησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αντικείμενο την υποβολή προτάσεων από φορείς του Δημόσιου Τομέα για τη χρηματοδότηση έργων στη Δυτική Μακεδονία και στην Μεγαλόπολη, στο πλαίσιο του Ειδικού Μεταβατικού Προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης για την περίοδο 2020 – 2023.

Τα έργα που διερευνώνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα εξής:

 1. Αναβάθμιση οδικού δικτύου, Γύθειο – Σπάρτη – Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Ολυμπία
 2. Αναβάθμιση οδικού δικτύου, Δημητσάνα – Στεμνίτσα – Ελληνικό – Μεγαλόπολη – Λεύκτρο
 3. Κανονικοποίηση σιδηροδρομικής γραμμής
 4. Κατασκευή επιχειρηματικού πάρκου Μεγαλόπολης
 5. Ενεργειακή αναβάθμιση σε δημόσια και δημοτικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένων των σχολικών εγκαταστάσεων
 6. Φωτοβολταϊκό Πάρκο / Επενδύσεις ΑΠΕ
 7. Ανέγερση και ανοικοδόμηση αρχαιολογικού μουσείου Μεγαλόπολης
 8. Ολοκλήρωση ανακατασκευής Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης
 9. Ανέγερση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων
 10. Αναβαθμιση αθλητικών υποδομών
 11. Εκσυγχρονισμός και αξιοποίηση πίστας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
 12. Κατασκευή κωπηλατοδρομίου
 13. Αναπλάσεις κοινοχρήστων χώρων Δήμου Μεγαλόπολης
 14. Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας / (ΣΒΑΚ) και εφαρμογή
 15. Ιδρυση και Λειτουργία Πανεπιστημιακής Δομής (π.χ. Πράσινο Υπολογιστικό Κέντρο )
 16. Δράσεις επιχειρηματικότητας και καταρτίσεις ανθρώπινου δυναμικού για τον μετασχηματισμό της οικονομίας

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου, “οι προτάσεις των ενδιαφερομένων δημόσιων φορέων θα αντιστοιχίζονται με δράσεις που εντάσσονται στους Αξονες Προτεραιότητας του προγράμματος (προώθηση απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, ενίσχυση επιχειρηματικότητας, «πράσινες» επενδύσεις κ.α.) και στην πλειονότητά τους θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός της τριετίας.

Το Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα καταρτίζεται με βάση τις δυνατότητες του ΕΣΠΑ 2014-2020και του REACT-EU, του Πράσινου Ταμείου καθώς και άλλων χρηματοδοτικών πηγών. Μάλιστα, το Πράσινο Ταμείο έχει ήδη εγκρίνει επτά σχετικά Προγράμματα / Δράσεις, εκ των οποίων τα δυο πρώτα έχουν ήδη προκηρυχθεί, ενεργοποιώντας το Πρόγραμμα”.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις θα υποβάλλονται σε τυποποιημένο Δελτίο που επισυνάπτεται στην Πρόσκληση, στην ηλεκτρονική διεύθυνση emep20-23@sdam.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον βουλευτή Λακωνίας Ν. Κρητικό

Posted: 12 Aug 2020 11:36 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον κυβερνητικό βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, στην Τρίπολη.

Στην εν λόγω συνάντηση, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, υπήρξε “απόλυτη συμφωνία όσον αφορά την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για το φυσικό αέριο”, ενώ ο βουλευτής από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον Π. Νίκα ότι σε επίπεδο Βουλής θα στηρίξει την πολιτική της Περιφέρειας σχετικά με το φυσικό αέριο, η οποία εστιάζει στον προγραμματισμό ανάπτυξης δικτύων για όλη την Περιφέρεια και υλοποίηση του έργου μέσω της ΔΕΔΑ.

Επικοινωνία σε αυτό το πλαίσιο γίνεται και με άλλους κυβερνητικούς βουλευτές της Περιφέρειας, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, έγινε συζήτηση και άλλων σοβαρών θεμάτων της Λακωνίας, μεταξύ των οποίων και η κρίση που τον τελευταίο καιρό έχει ξεσπάσει στο Γύθειο με αφορμή την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου.

“Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι και όλοι να συμβάλουν στη συνεννόηση, δεδομένου ότι το Γύθειο έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα” δήλωσε καταλήγοντας ο περιφερειάρχης.

Εγκρίθηκε η προγραμματική για την ύδρευση στην Ερμιονίδα

Posted: 12 Aug 2020 11:34 AM PDT

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή της, σήμερα 12 Αυγούστου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης συνολικού προϋπολογισμού 65.000 ευρώ, με αντικείμενο την αντικατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων ύδρευσης στην Ερμιονίδα.

Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ερμιονίδας και της ΔΕΥΑ Ερμιονίδας (ΔΕΥΑΕΡ), με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Ερμιονίδας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα γίνει επισκευή και εξοπλισμός γεωτρήσεων στο Κρανίδι (Κοκκινάρι, Αργυρόπουλου, Κοκκινόβραχος, Γκούρι Βιτόρεζα), τα Δίδυμα (Θηβαίος / Μωριάρη, Λουκαΐτη) και το Πόρτο Χέλι (Βαθειά Λάκκα).

Π. Νίκας σε Κ. Μιχόπουλο: “Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στη Μεγαλόπολη”

Posted: 12 Aug 2020 11:32 AM PDT

Σε ενότητα και ομόθυμη στήριξη της Μεγαλόπολης από όλους, προκειμένου να διασφαλιστεί το μεταλιγνιτικό μέλλον της περιοχής αυτής της Αρκαδίας και των κατοίκων της, κάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια της συνάντησης που επί μακρόν είχε σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου, στην Τρίπολη, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλο και στελέχη του συνδυασμού του.

“Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και στο εξής στη Μεγαλόπολη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Π. Νίκας και συνέχισε επισημαίνοντας με έμφαση:

“Για να πάνε όλα καλά θα πρέπει οι Μεγαλοπολίτες να είναι ενωμένοι και βεβαίως -πρώτ’ απ’ όλα- να είναι όλοι οι Αρκάδες ενωμένοι, στη στήριξη της Μεγαλόπολης. Οχι να απλώσουμε την στήριξη σε όλη την Αρκαδία ή και παραπέρα, καθώς την δεδομένη στιγμή πρέπει να εστιάσουμε το σύνολό των δυνάμεών μας στη Μεγαλόπολη και να την υποστηρίξουμε”.

Ο περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση στους Αρκάδες και τους Μεγαλοπολίτες “να αθροίσουν δυνάμεις, καθώς αν υπάρχει έριδα είναι βέβαιο ότι αυτό θα το πληρώσει η Μεγαλόπολη. Κι αυτό δεν θέλει κανείς”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι από την πλευρά της, η Περιφέρεια “μπορεί να αναλάβει μόνο το ρόλο της συνεννόησης και της απόλυτης στήριξης της Μεγαλόπολης”.

Στην ίδια συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τα στελέχη του δήμου σχετικά με τα δημόσια έργα που η Περιφέρεια προτείνει για τη Μεγαλόπολη.

Προγραμματική σύμβαση για τον δρόμο Νεμέα – Κιάτο

Posted: 12 Aug 2020 11:29 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων Σικυωνίων και Νεμέας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή, στη συνεδρίασή της, σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύμβασης είναι η εκπόνηση προωθημένης αναγνωριστικής μελέτης οδοποιίας και η σύνταξη φακέλου δημοπράτησης όλων των επιμέρους μελετών που απαιτούνται για την ωρίμανση του έργου “Οδικό Τμήμα Νεμέα – Κιάτο”.

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 12 Aug 2020 11:26 AM PDT

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 12 Αυγούστου.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν είναι, το έργο σήμανσης και ασφάλισης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Κορινθίας με προϋπολογισμό 660.000 ευρώ, η κτηριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση του Ιστορικού – Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου με προϋπολογισμό 1.270.000 ευρώ (δαπάνη 598.761,40 ευρώ σύμφωνα με τη σύμβαση) και η ανακατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου, στον Δήμο Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 17.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here