Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ θέτει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο πλαίσιο του ΣΔΑΜ θέτει ως προτεραιότητα η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 02 Jul 2020 09:13 AM PDT

Η κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα δημόσιο έργο που επιβάλλεται να υλοποιηθεί.

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, κατά την 5η συνεδρίαση -μέσω τηλεδιάσκεψης- της Συντονιστικής Επιτροπής για την κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στη μεταλιγνιτική εποχή, της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

“Με έμφαση τονίσαμε ότι πέρα από τις επιδοτήσεις για την εγκατάσταση επιχειρήσεων -ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον ευθέως ανάλογο με το ύψος των επιδοτήσεων-, χρειάζεται να δούμε με σοβαρότητα τα δημόσια έργα” τόνισε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ειδικότερα:

“Από την πλευρά μας, ως πρώτο δημόσιο έργο θεωρούμε για την Μεγαλόπολη -και την Πελοπόννησο γενικότερα- την κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής. Καμία προοπτική ανάπτυξης δεν υπάρχει για μια Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύνδεση με το διεθνές σιδηροδρομικό δίκτυο και το συγκριτικό οικονομικό πλεονέκτημα που φέρνει αυτή η σύνδεση” υπογράμμισε ο Π. Νίκας.

Στην δίωρη σημερινή τηλεδιάσκεψη, κύριο θέμα της οποίας αποτέλεσε η πορεία εκπόνησης του master plan, ο περιφερειάρχης απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής Κωστή Μουσουρούλη να επισκεφθεί, μαζί με μέλη της ομάδας του master plan και με συνεργάτες του, την Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη προκειμένου να συζητήσουν με τους φορείς και να ενημερωθούν για το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

“Οταν αναφέρομαι σε επίσκεψη, εννοώ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν θα εξαντληθεί σε ένα μόνο 24ωρο” σημείωσε με νόημα ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης στην ετήσια συγκέντρωση της οικογένειας των Νικαίων, στην Παναγιά την Καψοδεματούσα

Posted: 02 Jul 2020 09:12 AM PDT

Στην ετήσια συγκέντρωση της οικογένειας των Νικαίων, που γίνεται εδώ και 150 χρόνια, το διήμερο 1 και 2 Ιουλίου, στην Παναγιά την Καψοδεματούσα – Κληματιώτισσα, στο Ρίντομο, μετείχε χθες Τετάρτη 1η του μήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης μετέχει στην εν λόγω συγκέντρωση, ανελλιπώς, τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Περιφέρεια παρέδωσε 4 φορητά ακτινοδιαγνωστικά σε ισάριθμα νοσοκομεία

Posted: 02 Jul 2020 09:10 AM PDT

Σε μια σεμνή τελετή έγινε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, στην Τρίπολη, η παράδοση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 4 φορητών ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία Καλαμάτας, Κορίνθου, Σπάρτης και Τρίπολης.

Μιλώντας σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην προσφορά της Περιφέρειας στις δημόσιες δομές υγείας, η οποία -όπως τόνισε- “ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ αν αθροιστούν οι επισκευές στα Κέντρα Υγείας, η αγορά ασθενοφόρων κ.α.”, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “τελευταία, στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 15.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 13 προς το υπουργείο Υγείας”.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Αναστάσιος Τζανής χαιρετίζοντας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για τη μεγάλη και συστηματική προσφορά της στον τομέα της υγείας και την ουσιαστική συνδρομή της στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομειακών μονάδων, ιδιαίτερα το κρίσιμο χρονικό διάστημα του προηγούμενου τριμήνου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε.

Posted: 02 Jul 2020 09:08 AM PDT

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 5 μέχρι και τις 13 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, με περίπτερο αφιερωμένο στην Επανάσταση του 1821, αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα τα οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συζήτησε κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, με στελέχη της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης επισήμανε προς τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. Αναστάσιο Τζήκα, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Αλέξη Τσαξιρλή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Παρασκευά Παρασκευόπουλο, ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή ΔΕΘ -η οποία θα εγκαινιαστεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη- θα προβάλλονται ιστορικοί τόποι, μνημεία και εκθέματα από το 1821, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Εξ άλλου, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την οργάνωση της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2020, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το διάστημα μεταξύ 13 και 15 του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Τέλος, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΘ – Helexpo Α.Ε. όσον αφορά την διοργάνωση και λειτουργία έκθεσης στην Τρίπολη.

Εγκαίνια του περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης Σπάρτης

Posted: 02 Jul 2020 07:06 AM PDT

Εγκαινιάζεται την ερχόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, το Περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης Σπάρτης, το οποίο επαναλειτουργεί επί της Λεωφόρου Λυκούργου, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο της λακωνικής πρωτεύουσας.

Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία-σύμπραξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Σπάρτης και της Πελοπόννησος Α.Ε. βρέθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική υποστήριξη της οργάνωσης και επαναλειτουργίας του Περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (info kiosk) καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από κατάλληλα καταρτισμένο στελεχιακό δυναμικό.

Στο εξής, μέσα από τις ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες, η Σπάρτη και η Λακωνία θα προβάλλονται ως προορισμός φιλικός προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

Στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν τα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και θα μπορεί να προμηθεύεται δωρεάν έντυπο υλικό παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίπτερο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Σπάρτης κατασκευάστηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2019, με πρωτοβουλία της τότε δημοτικής Αρχής, για την ανάδειξη και προώθηση της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς της Σπάρτης και της Λακωνίας. Ωστόσο, λειτουργούσε με περιορισμένο ωράριο και προσωπικό. Αυτό επιλύεται σήμερα αφού θα λειτουργεί καθημερινά πρωί απόγευμα και Σαββατοκύριακα.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 02 Jul 2020 07:06 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 785 υπαλλήλων, 113 απουσιάζουν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ).

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 2 Ιουλίου 2020

Εκταμιεύσεις 91.500,31 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 02 Jul 2020 07:04 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 91.500,31 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

 

Αρωγός η Περιφέρεια στην υλοποίηση αθλητικών έργων

Posted: 02 Jul 2020 07:02 AM PDT

Την εκπεφρασμένη επιθυμία της περιφερειακής Αρχής να είναι αρωγός εμπράκτως σε έργα που θα τονώσουν και θα αναβαθμίσουν τον αθλητισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, χαιρετίζοντας το απόγευμα χθες, Τετάρτη 1η Ιουλίου, στη Γενική Συνέλευση του Αθλητικού Ομίλου Λουτρακίου στο Αλεξάνδρειον Συνεδριακό Κέντρο.

Παρόντων, μεταξύ άλλων, του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιου για την Ερευνα και Τεχνολογία, Χρίστου Δήμα και του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη

Στο χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε σε έργα, όπως το γήπεδο για τον Ολυμπιακό Λουτρακίου καθώς και αυτό στους Αγίους Θεοδώρους, κατέληξε δε ευχόμενος “καλή επιτυχία και επίτευξη των στόχων αυτού του σπουδαίου ομίλου, που έχει 50 χρόνια ιστορίας”.

 

Ημερίδα στην ΠΕ. Αργολίδας για την τριστέτσα των εσπεριδοειδών

Posted: 02 Jul 2020 06:38 AM PDT

Η τριστέτσα των εσπεριδοειδών και οι νέοι φυτοΰγειονομικοί κανονισμοί αποτέλεσαν το αντικείμενο ημερίδας που έγινε σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο.

Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Π.Ε Αργολίδας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  Κτηνιατρικής και στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Νίκωνας Τζιέρης και ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, μίλησαν ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αργολίδας γεωπόνος Δημήτρης Δήμου («Η Τριστέτσα στην Αργολίδα όπως έχει διαμορφωθεί – τωρινή κατάσταση»), η δρ γεωπόνος Χριστίνα Βαρβέρη τακτική ερευνήτρια Α΄ διευθύντρια τουΤμήματος Φυτοπαθολογίας και προϊσταμένη του Εργαστηρίου Ιολογίας του Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου («Η Τριστέτσα στη χώρα όπως έχει διαμορφωθεί – τωρινή κατάσταση») και ο γεωπόνος Χρήστος Αραμπατζής προϊστάμενος του Τμήματος Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων («Νέοι φυτοϋγειονομικοί κανονισμοί και Τριστέτσα»).

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here