Καταγγελία για απάνθρωπη συμπεριφορά σε συνάνθρωπό μας, άστεγο στο Άστρος που χρήζει νοσηλείας…

0

Καταγγέλλω την απαράδεκτη ενέργεια του ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ προς έναν συμπολίτη μας που πετάχτηκε κυριολεκτικά στο πεζοδρόμιο, παίρνοντας εξιτήριο από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ,κλινήρης με κάταγμα στην λεκάνη και σε κατάσταση ακινησίας ,έξω από γνωστό φαρμακείο του Άστρους, κοντά στην παλιά λαϊκή αγορά ,μένοντας εκεί πάνω από οκτώ ώρες, χωρίς κανένας να προσπαθήσει  να τον βοηθήσει.

Ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε οι Δημοτικές Αρχές, ούτε η Αστυνομία, ενώ είχαν ενημερωθεί όλες οι αρχές από γνωστό κάτοικο της περιοχής. Ο άνθρωπος αυτός χρήζει νοσηλείας και περίθαλψης γιατί είναι άστεγος. Το θέμα αυτό είναι γνωστό σε όλες τις Αρχές της περιοχής.

ΜΠΑΡΛΑΣ ΦΩΤΗΣ

ΑΣΤΡΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΤΗΛ. 6976 315 726

 

Σήμερα πληροφορηθήκαμε μετά και από την καταγγελία που κάνει παραπάνω ο συντοπίτης μας κ.Μπάρλας,για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και κάναμε ένα ρεπορτάζ για να σας μεταφέρουμε,τί ακριβώς συνέβη.

Πρόκειται για τον  Μήτσο ,βουλγαρικής καταγωγής ο οποίος ζει εδώ και 30 χρόνια στο Άστρος και πολλοί τον είχαν πάρει για μεροκάματο τα προηγούμενα χρόνια που μπορούσε να δουλέψει.Δυστυχώς ,τα τελευταία χρόνια είναι αλκοολικός και πολύ συχνά έχει και επιληπτικά επεισόδια και ενώ ζεί σε ένα εγκαταλελειμένο ετοιμόρροπο σπίτι στο Άστρος σε άθλιες συνθήκες , ορισμένοι  κάτοικοι που τον γνωρίζουν, του δίνουν ένα πιάτο φαγητό όποτε μπορούν.

Πριν ένα μήνα είχε ένα ατύχημα.Ένας κάτοικος της περιοχής που τον φροντίζει ,ενώ ήταν μαζί σε ένα χωράφι  και τον βοηθούσε στο στρώσιμο τον πανιών,όταν  έφυγε για λίγο από εκεί για να φέρει φαγητό από το σπίτι και επέστρεψε τον βρήκε πεσμένο από μία ελιά.

Τον μετέφερε στο Κ.Υ Άστρους και στην συνέχεια διακομίσθηκε στο Παναρκαδικό, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στην λεκάνη,το οποίο δεν παίρνει χειρουργείο ,απαιτεί μόνο ακινησία και ιδιαίτερη φροντίδα…

Ενημέρωσαν το Παναρκαδικό ότι ο άνθρωπος είναι άστεγος και δεν έχει κανένα να τον φροντίσει και θα πρέπει να κάνουν κάτι για να γίνει καλά.Παρά την ενημέρωση που είχε γίνει,  έβγαλαν εξιτήριο και το μετέφεραν στο Άστρος σε κάποιον γνωστό του ,που είπε να τον φιλοξενήσει αυτό το διάστημα ,αλλά δεν γνώριζε ότι δεν κάνει να κινείται και χρήζει ιδιαίτερης φροντίδας.

Ενημέρωσαν το Κ.Υ και την δημοτική αρχή να κάνουν κάτι,τον ξαναπήγαν στο Παναρκαδικό με την προϋπόθεση εύρεσης λύσης…

Αποτέλεσμα, σε λίγες μέρες να τον ξαναφέρει πάλι το ΕΚΑΒ ,το οποίο πήγε στο μαγαζί του κ.Μπαρλά,ο οποίος είχε μεσολαβήσει για την νοσηλεία του παρά την ενημέρωση πως δεν έχει κανένα,τον έφεραν πάλι εδώ.

Την επόμενη ημέρα,κάποιος ειδοποίησε τον κ.Μπάρλα,ότι ο Μήτσος με πιτζάμες είναι σε κατάσταση ακινησίας τουλάχιστον 8 ώρες ,έξω από φαρμακείο του Άστρους, κοντά στην παλιά λαϊκή αγορά.

Από πληροφορία που έμαθε ο κ.Μπάρλας ποιος τον έφερε;έμαθε πως ήρθε με ταξί από την Τρίπολη το οποίο πληρώθηκε από ανθρώπους του ΕΚΑΒ!!

Τον μετέφεραν πάλι στο Κ.Υ και ξανά στο Παναρκαδικό!!Δυστυχώς αυτό είναι το κοινωνικό κράτος που έχουμε!!!

Παρακαλείτε θερμά η δημοτική αρχή, σε συνεργασία με το συντοπίτη μας υφυπουργό υγείας κ.Κοντοζαμάνη ,να αναζητήσουν άμεσα μία λύση ,μια φιλόξενη δομή αποκατάστασης και στήριξης για τον συνάνθρωπό μας.

Ρεπορτάζ:Φώτης Τζιβελόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here