Καταγγελίες Ζακυνθινού για παρέμβαση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων «εκ των έξω»

0

Eφησυχασμό αντί προετοιμασίας έναντι του δεύτερου κύματος της πανδημίας καταλογίζει στην κυβέρνηση ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευµονολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής της µονάδας εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισµού, Σπύρος Ζακυνθινός, ο οποίος παραιτήθηκε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο Open καρτήγγειλε ότι «υπήρχαν πράγματα και καταστάσεις στην επιτροπή που εμένα τουλάχιστον δεν μου άρεσαν και που κατάλαβα ότι υπάρχει μια επίδραση εκ των… έξω».

«Όταν η Επιτροπή λέει ότι πρέπει να γίνουν 1 εκατομμύριο τέστ στον πληθυσμό και η κυβέρνηση λέει έχω μόνο 1.000 τέστ, τότε η Επιτροπή αναγκάζεται να πάρει αποφάσεις μόνο με 1.000 τέστ», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι αν η επιτροπή ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας τότε γίνεται «συνένοχη», ενώ προσθέτει ότι υπήρξε αδικαιολόγητος εφησυχασμός.

Υπογράμμισε ότι το lockdown είναι κίνηση απελπισίας και πως έμπαιναν στη χώρα τουρίστες και εργάτες γης χωρίς έλεγχο.

Τόνισε ωστόσο ότι ο ΕΟΔΥ δεν κρύβει στοιχεία, μπορεί όμως όπως λέει να έχουν γίνει αμέλειες.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξή του:

Ο καθηγητής είχε καταγγείλει σε συνέντευξή του στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου εργαλειοποίηση των επιστηµόνων από την κυβέρνηση, η οποία ήταν η αιτία, όπως είπε, που τον οδήγησε στην απόφαση να µη µετέχει στην επιτροπή. Ξεκαθάρισε ότι για το δεύτερο κύµα «χωρίς αµφιβολία ευθύνεται ο τουρισµός», ενώ χαρακτήρισε προσβλητική την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στη δηµοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής. Επισήμανε µάλιστα ότι θα µπορούσε να αποφευχθεί το δεύτερο lockdown «αν κάναµε αυτά που έπρεπε µετά το πρώτο» και ότι «τρίτο lockdown δεν πρέπει να γίνει».

Νωρίτερα είχε δηλώσει ότι στο δεύτερο lockdown οδήγησε η «ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ». «Από τον φόβο μήπως τυχόν ντροπιαστούν το υπουργείο Υγείας και ο πρωθυπουργός, που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το φαίνεσθαι, θέλουν να ηρωοποιηθούν. Είναι η επικοινωνία, όχι η ουσία. Την ώρα που η κοινωνία πεινάει, φοβάται, την κλείνει όλη μέσα, τη θάβει προληπτικά. Πολιτικό λάθος και αμοραλισμός».tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here