Καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Καταγράφηκαν 33 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Posted: 06 Feb 2021 10:32 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 1.113.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 6 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.113 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (covid-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 163.213, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.024 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 51.830 (62,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. 185 (74,3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 29 νέους θανάτους από τη νόσο covid-19, φθάνοντας τους 5.951 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.498 (58,8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Σάββατο 6 Φεβρουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι- καταγράφηκαν 33 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 3.272.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 6, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 12, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 8.

Εργα οδοφωτισμού στην περιοχή των Εξαμιλίων επιθεώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Posted: 06 Feb 2021 10:31 AM PST

Αυτοψία στις εργασίες αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου που υλοποιεί η Π.Ε. Κορινθίας στην περιοχή των Εξαμιλίων πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, από κοινού με τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον πρόεδρο Εξαμιλίων Αλέξανδρο Βλάσση.

Οι εργασίες αυτές γίνονται στο πλαίσιο του έργου συντήρησης και βελτίωσης του ηλεκτροφωτισμού του οδικού δικτύου σε όλη την Κορινθία, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 700.000 ευρώ.

“Με τις εργασίες αυτές ικανοποιούμε ένα αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου” σημείωσε, μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ανακοινώνοντας ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν 20 στύλοι ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο από την Κόρινθο προς Λέχαιο και Καντερέ και προσθέτοντας ότι θα γίνουν από την Περιφερειακή Ενότητα παρεμβάσεις όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κορινθίας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τονίζοντας την καλή συνεργασία που υπάρχει με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και τα στελέχη της Περιφέρειας στην Κορινθία.

Στη γ.γ. Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών οι παρεμβάσεις στην διώρυγα του Ισθμού, ως “σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου”

Posted: 06 Feb 2021 10:24 AM PST

Ως “σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου” χαρακτηρίστηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται πλέον στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του πιο πάνω υπουργείου.

Οπως ειδικότερα σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων, “το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις από τα πρανή της διώρυγας με αποκορύφωμα την κατάπτωση που σημειώθηκε, στις 15-1-2021 στο πρανές της, στην πλευρά της Πελοποννήσου στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της.

Για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο διερχόμενα πλοία και τους επιβαίνοντες σε αυτά, απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή της διώρυγας και σταθεροποίηση αυτών και εν συνεχεία δημοπράτηση και κατασκευή των απαραίτητων έργων.

Είναι επείγουσα η ανάγκη υλοποίησης του έργου, για την επαναλειτουργία της διώρυγας και για τον λόγο αυτό με την αριθμ.15007/28-1-2021 απόφαση περιφερειάρχη Πελοποννήσου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διώρυγα του Ισθμού, από την πλευρά της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από την ΧΘ: 2+200 έως και την ΧΘ: 3+200”.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στο αίτημα προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκ μέρους της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου) να χρηματοδοτήσει και να αναλάβει το ίδιο τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων.

Την απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here